Οι Φωτογράφοι της Καβάλας ενημέρωσαν τους φορείς του νομού για το θέμα των ταυτοτήτων

Θόδωρος Μαρκόπουλος: «Εύλογη η απαίτηση των φωτογράφων να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με ασφάλεια και χαμηλό κόστος για τον πολίτη»

Ημέρα ενημέρωσης των ταγών της Καβάλας για το ζήτημα που ανέκυψε με τη λήψη φωτογραφιών για την έκδοση των ταυτοτήτων ήταν η Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 για τους φωτογράφους της Καβάλας. Το Σωματείο τους δια του προέδρου Παναγιώτη Γιασιμάκη κοινοποίησε το αίτημα του κλάδου να μην «κοπεί» από τα καταστήματά τους η δυνατότητα να «βγάζουν» τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και να μην «περάσει» η απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων που θέλουν να «δώσουν» τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα απευθείας στα αστυνομικά τμήματα με απευθείας ανάθεση προμήθειας του συγκεκριμένου εξοπλισμού σε μία μόνον εταιρία πανελλαδικά.

Το Σωματείο Φωτογράφων Καβάλας κοινοποίησε το ψήφισμά του (διαβάστε το εδώ) στους τέσσερις βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τους δημαρχους Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου και Θάσου, καθώς και στους προέδρους του Επιμελητηρίου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, μάλιστα, εξέδωσε δήλωση υποστήριξης των δίκαιων αιτημάτων των φωτογράφων, δεσμευόμενος για αποστολή σχετική επιστολής στο αρμόδιο Υπουργείο όπου θα ζητά την αποδοχή των προτάσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Μαρκόπουλου.

«Σε μία εποχή που καθημερινά ακούμε δηλώσεις, εξαγγελίες και δεσμεύσεις για το “άνοιγμα” των επαγγελμάτων, την ίδια στιγμή βλέπουμε να επιχειρείται, από το αρμόδιο Υπουργείο-άγνωστο γιατί, το “κλείσιμο” του επαγγέλματος των φωτογράφων όσον αφορά τη λήψη φωτογραφιών με προδιαγραφές ασφαλείας για την έκδοση ταυτοτήτων και τη δημιουργία ενός μονοπωλίου το οποίο, αφενός θα επιβαρύνει περισσότερο και σε χρήμα και σε ταλαιπωρία τον Έλληνα πολίτη και αφετέρου θα επιβαρύνει με καθυστερήσεις και όγκο δουλειάς το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία κι αυτή υποφέρει από έλλειψη προσωπικού. Οφείλω να επισημάνω ότι είναι εύλογη η απαίτηση των επαγγελματιών φωτογράφων να συνεχίσουν, υπό καθεστώς πιστοποίησης και αυξημένων προδιαγραφών ασφαλείας, να παρέχουν τις προδιαγραφές ασφαλείας τις οποίες επί 12 χρόνια με επιτυχία εφαρμόζουν στη λήψη φωτογραφιών για την έκδοση ελληνικών διαβατηρίων. Ευελπιστούμε, το αρμόδιο Υπουργείο, στο οποίο θα αποστείλουμε σχετική επιστολή να αποδεχθεί τις προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων».