«Πληγωμένη» η Θάσος από την κακοκαιρία. Κλειστά για δυο μέρες τα σχολεία στα Λιμενάρια!

Ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις σε Καλλιράχη-Σωτήρος-Λιμενάρια - Από τους δυνατούς ανέμους... έγειρε ένα τροχόσπιτο!

Ακραία καιρικά φαινόμενα «έπληξαν» την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 τη Θάσο. Η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε από το μεσημέρι και μετά και εντάθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους δημιούργησαν αρκετά προβλήματα, κυρίως στο νοτιοδυτικό κομμάτι του νησιού. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι θυελλώδεις άνεμοι «κατάφεραν» να… λυγίσουν ακόμη και ένα τροχόσπιτο το οποίο… έγειρε!

Στον δρόμο Καλλιράχης-Σωτήρος, το βουνό «κατέβασε» λάσπες και φερτά υλικά σε μεγάλες ποσότητες. Ωστόσο, η έγκαιρη παρέμβαση των συνεργείων του δήμου Θάσου ήταν άμεση, στις 04:00 περίπου τα ξημερώματα, και έτσι ο δρόμος ουσιαστικά δεν χρειάστηκε να «κλείσει».




Περισσότερο από όλα τα χωριά «επλήγησαν» τα Λιμενάρια. Εκεί, υπάρχουν αναφορές στον για πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια τόσο σπιτιών όσο και επιχειρήσεων, ενώ το παραλιακό μέτωπο σε πολλά σημεία θυμίζει «λασπότοπο».

Αρκετές και εκτεταμένες είναι οι ζημιές που σημειώθηκαν στο σχολικό συγκρότημα των Λιμεναρίων. Κεραμίδια αποκολλήθηκαν, υδροροές ξηλώθηκαν και έτσι, με απόφαση του δημάρχου Κώστα Χατζηεμμανουήλ, το Σχολείο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο που «μοιράζονται» τον ίδιο αύλειο χώρο) δεν θα λειτουργήσει την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, έτσι ώστε τα συνεργεία του δήμου να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.