24 ώρες χωρίς «Βοήθεια στο Σπίτι» και στην Καβάλα

Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στο Πρόγραμμα - Απαιτούν διασφάλιση των θέσεών τους και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 οι ανά την Ελλάδα Σύλλογοι και τα Σωματεία του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν προκηρύξει 24ωρη Απεργία ζητώντας την άμεση υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους, δεσμεύσεις που αφορούν σε άμεση καταβολή οφειλόμενων ποσών αλλά και θεσμοθέτηση του Προγράμματος που θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.

Στην Απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Καβάλα, δίνοντας αγωνιστικό «ραντεβού» στην πλατεία Καπνεργάτη, στις 10:30. Εκεί, το «παρών» θα δώσει και η πολιτική προϊσταμένη του Προγράμματος και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Καβάλας «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή» Μαρία Φραντζεσκάκη.

Παράλληλα με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, στην πλατεία Καπνεργάτη θα διενεργούνται και ΔΩΡΕΑΝ μετρήσεις αρτηριακής πιέσεως αλλά και μετρήσεις σακχάρου.

Τα αιτήματα της Απεργίας

Οι Εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»:

  • Εξυπηρετούν ΔΩΡΕΑΝ 100.000 ηλικιωμένους και ΑΜεΑ σε όλη τη χώρα.
  • Οι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ προ 15ετίας και καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ανάγκες των ευπαθών ομάδων.
  • Προλαμβάνουν και αποτρέπουν φαινόμενα απομόνωσης , στιγματισμού και ιδρυματοποίησης των ευπαθών ομάδων.
  • Εξοικονομούν τεράστια ποσά για το Κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της πρόληψης και της κατ΄ οίκον φροντίδας.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:

  • Την άμεση καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση.
  • Την υλοποίηση της δέσμευσης της σημερινής κυβέρνησης για οριστική τακτοποίηση όλων των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς εργάζονται ανελλιπώς επί δέκα πέντε (15) συνεχόμενα χρόνια, έχουν προσληφθεί μέσω Α.Σ.Ε.Π.
  • Την άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος και στους Οικογενειακούς Βοηθούς του Προγράμματος.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» 
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ