Βερούλειο Στάδιο: Έτοιμο στα τέλη Σεπτεμβρίου!

Ακόμα πιο σύντομα και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις θα ολοκληρωθεί το έργο, που θα ξεκινήσει την Δευτέρα (23/4), σύμφωνα με τον ανάδοχο

H είδηση της έναρξης των εργασιών για την ριζική ανακαίνιση του Βερούλειου σταδίου, ικανοποίησε το σύνολο των ομάδων που το χρησιμοποιούν ως έδρα αλλά και τους φιλάθλους, μιας και γνωρίζουν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λειτουργεί μέσα στον αστικό ιστό της πόλης ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο. Αφού λοιπόν απαντήθηκε το πρώτο μεγάλο ερώτημα που είχε να κάνει με το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες, το επόμενο είχε να κάνει με τον χρόνο αποπεράτωσης του! Όπως αναφέρθηκε αρχικά, η συμβατική υποχρέωση του εργολάβου είναι να το τελειώσει μέσα σε ένα χρόνο από την υπογραφή της σύμβασης (30/3), όμως υπήρχε η αισιοδοξία ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά…

Υπήρχαν μάλιστα και ορισμένοι που ήταν ακόμα πιο αισιόδοξοι που υπολόγιζαν ότι το Βερούλειο θα είναι έτοιμο ακόμα και 1 με 2 μήνες πριν! Απ’ ότι φαίνεται όμως η πραγματικότητα είναι ακόμα καλύτερη απ’ αυτά τα σενάρια! Στην ευρεία σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη (18/4) στο Δημαρχείο της Καβάλας, ανάμεσα στον ανάδοχο του έργου και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, ο πρώτος καθόρισε το χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο θα ολοκληρώσει τις εργασίες του μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου!!! Αν όλα κυλήσουν ομαλά στην διεξαγωγή των εργασιών δηλαδή το νέο Βερούλειο στάδιο θα είναι έτοιμο για να λειτουργήσει σχεδόν με την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, γεγονός που θα διευκολύνει αφάνταστα τους 3 συλλόγους, οι οποίοι εκείνο το χρονικό σημείο πέρα από τις προπονήσεις των Ακαδημιών τους θα πρέπει να βρουν γήπεδα για να δώσουν τα επίσημα παιχνίδια των πρωταθλημάτων τους!

Προμήθειες από την τοπική αγορά

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί ότι στην ίδια σύσκεψη, πέρα από τα τεχνικά ζητήματα και τα θέματα που έχουν να κάνουν με την συνεργασία των δύο πλευρών (Δήμος Καβάλας – Εργολάβος), συζητήθηκε το θέμα των προμηθειών του έργου αλλά και των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν και εξαντλήθηκαν τα περιθώρια, οι περισσότερες απ’ αυτές να προέλθουν από την αγορά της Καβάλας. Ήδη ο ανάδοχος έχει προχωρήσει σε πρώτες συμφωνίες για προμήθεια υλικών από την τοπική αγορά και το ίδιο θα συνεχίσει να συμβαίνει και στο άμεσο μέλλον σ’ ένα έργο που θα κοστίσει 700 χιλ. ευρω.

Ποδοσφαιρικό προπονητήριο και ταρτάν στο «Αλ. Δήμογλου»

Σε λίγο καιρό πάντως δεν θα είναι μόνο το Βερούλειο στάδιο, όπου θα γίνονται προπονήσεις σε σύγχρονο περιβάλλον, αλλά θα προστεθεί και μια ακόμα αθλητική εγκατάσταση! Ο λόγος για το γήπεδο του ΔΑΚ «Αλ. Δήμογλου» στην Καλαμίτσα, όπου ο Δήμος έχει πάρει απόφαση να το λειτουργήσει. Ήδη λοιπόν έχει εκπονείται μελέτη για την δημιουργία στον συγκεκριμένο χώρο ενός προπονητηρίου ποδοσφαίρου με την τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα, ενώ γύρω απ’ αυτό θα τοποθετηθεί ταρτάν για όσους θέλουν να τρέξουν. Επίσης θα γίνει καλλωπισμός του χώρου και θα τοποθετηθεί και φωτισμός, γεγονός που θα αναδείξει μια… ξεχασμένη γωνιά του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου της Καβάλας, την οποία όμως χρησιμοποιεί αρκετός κόσμος. Η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι πολύ σύντομα να αρχίσουν και εκεί οι απαραίτητες εργασίες.