Με παραδοσιακούς ήχους και μελωδίες γέμισαν οι πλατείες της Καβάλας [φωτογραφίες]

Ανοιχτές συναυλίες σε 4 διαφορετικά σημεία της πόλης από τα Μουσικά Λύκεια τα οποία συμμετέχουν στην διοργάνωση « Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Με ήχους και μελωδίες από τη μουσική παράδοση της χώρας μας γέμισαν οι πλατείες και οι κεντρικοί δρόμοι της Καβάλας από δεκάδες Μουσικά Σχολεία τα οποία για 2η συνεχόμενη χρονιά παρουσίασαν στην Καβάλα μέρος του προγράμματος της εκδήλωσης «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία-Ήχος καθαρός εορταζόντων και φωνή αγαλλιάσεως».

Στις εκδηλώσεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα στην Καβάλα από τις 5 έως τις 9 Μαΐου 2018 συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο δήμος Καβάλας, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και το ΤΕΙ ΑΜ-Θ, ενώ συνολικά 16 Μουσικά Σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, πάνω από 800 μαθητές και συνοδοί, πολλοί καλλιτέχνες και σημαντικά ονόματα της Βυζαντινής και λόγιας μουσικής τίμησαν και φέτος την πόλη μας.

Πιο συγκεκριμένα, ιδρύθηκε μεταξύ άλλων η βιβλιοθήκη «Σόνια Θεοδωρίδου», όπου η διεθνούς φήμης υψίφωνος έκανε δωρεά μουσικών βιβλίων στην πόλη και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός» (διαβάστε σχετικά εδώ).

Τα Μουσικά Σχολεία, επίσης, σε 4 σημεία της Καβάλας παρουσίασαν το ελεύθερο πρόγραμμα της επιλογής τους, φτιάχνοντας έτσι μια μεγάλη μουσική γιορτή με τους μαθητές και τον κόσμο.

Παράλληλα, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων θα βρεθούν όλα τα Μουσικά Σχολεία επί σκηνής με 400 μαθητές χορωδούς και 250 μαθητές στην ορχήστρα.

Στην εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας συμμετείχαν τα Μουσικά σχολεία Πτολεμαΐδας, Τρίπολης, Δράμας και Αγρινίου. Την ίδια ώρα φιλοξενήθηκαν παρουσιάσεις και από τα άλλα συμμετέχοντα Μουσικά Σχολεία στην πλατεία Καπνεργάτη, στον Δημοτικό Κήπο και στον πεζόδρομο Μεγάλου Αλεξάνδρου.