Συμπαράσταση στους οκτώ συλληφθέντες: «Κλειστή» η οδός Ομονοίας. Τρακτέρ μπροστά από την Αστυνομία

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από όσους ζητούν την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων έως ότου παρουσιαστούν ενώπιον του Εισαγγελέα Καβάλας

Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης 26 Ιουνίου 2018 μπροστά από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας εκεί όπου κρατούνται από το πρωί οκτώ (8) συνολικά άτομα που συνελήφθησαν στα Τενάγη των Φιλίππων με την κατηγορία της άσκησης βίας και της παρακώλυσης εργασιών των συνεργείων του TAP (διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ).

Λίγο μετά τις 18:00, το συγκεντρωμένο πλήθος (αγρότες των Τεναγών και συνδικαλιστές των Πετρελαίων και των Λιπασμάτων της Καβάλας κατά κύριο λόγο) «έκλεισαν» την οδό Ομονοίας στο ύψος της Αστυνομίας, παρουσία αγροτικών οχημάτων (τρακτέρ) φωνάζοντας συνθήματα όπως «Χαμός! Χαμός! Θα γίνει πανικός! Ποτέ δεν θα περάσει αυτός ο αγωγός!» και ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.

Υπενθυμίζεται ότι οι οκτώ, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται τρεις δημοτικοί σύμβουλοι Καβάλας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας και απεργός πείνας Θέμης Καλπακίδης και ένας Ιταλός ακτιβιστής-αλληλέγγυος στον αγώνα ενάντια στην όδευση του TAP, αναμένεται να παρουσιαστούν στον Εισαγγελέα Καβάλας το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2018.