Ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων σε άλλη… διάσταση [φωτογραφίες, βίντεο]

Ο Χρήστος Αραζός δημιούργησε μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του αγάλματος της θεάς Τύχης, ενώ στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ με την 3D αναπαράσταση ολόκληρου του Αρχαιολογικού Χώρου

Ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων πέρασε σε άλλη… διάσταση -κυριολεκτικά- με την ένταξή του στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ο Χρήστος Αραζός, όμως, φρόντισε να τον πάει σε άλλη διάσταση… μεταφορικά.

Ο πρώην συντηρητής έργων τέχνης εργάστηκε 12 χρόνια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων της Καβάλας-Θάσου και τώρα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται πάνω σε ένα project για την τρισδιάστατη αναπαράσταση της αρχαίας πόλης των Φιλίππων, έχοντας δημιουργήσει ήδη ένα βίντεο, με τη βοήθεια του οποίου μπορείτε παρακάτω να περιηγηθείτε στην ιστορική περιοχή, ταξιδεύοντας εκατοντάδες χρόνια πίσω

Όμως δεν έμεινε εκεί… Βασιζόμενος σε ένα πλούσιο, προσωπικό του φωτογραφικό υλικό, προχώρησε στην τρισδιάστατη αναπαράσταση του αγάλματος της θεάς Τύχης το οποίο βρέθηκε στην αρχαία αγορά και είναι το πρώτο εγχείρημα το οποίο βασίζεται σε φωτογραφικό υλικό, ενώ θα υπάρξουν κι άλλα τα οποία θα ενταχθούν στον ευρύτερο «μοντέλο» των αρχαίων Φιλίππων.

Στόχος του είναι να φτιάξει μια 3D αναπαράσταση ολόκληρου του Αρχαιολογικού Χώρου και το επόμενο διάστημα το βάρος θα πέσει στο φόρουμ και στα κτίσματα γύρω από αυτό, ενώ τον προσεχή Σεπτέμβριο σκοπεύει να ξαναεπισκεφτεί τον χώρο για να συλλέξει επιπλέον φωτογραφικό υλικό, ώστε να προχωρήσει στην αναπαράσταση των Βασιλικών και του Αρχαίου Θεάτρου. Τελικός στόχος είναι η δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για όλη την αρχαία πόλη στις διάφορες φάσεις της.

Δείτε παρακάτω το άγαλμα της θεάς Τύχης σε 3D αποτύπωση