Μίλησε η ιστορία της ΑΕΚ! [Φωτογραφίες]

Σε μια σπουδαία βραδιά στην δημοτική βιβλιοθήκη παρουσιάστηκε η ιστορία της ΑΕΚ Καβάλας, της Αθήνας και του κόσμου όλου…

Μια εκδήλωση αντάξια της ιστορίας της ΑΕΚ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην δημοτική βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός» της Καβάλας. Μιας ΑΕΚ, της Καβάλας, της Αθήνας αλλά και του κόσμου όλου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στο βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Αγγελίδη «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου» που παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα! Οι παραβρισκόμενοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γνωστοί για τα… «κίτρινα» ποδοσφαιρικά τους αισθήματα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, να δουν και να μάθουν γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές της ιστορίας του «δικεφαλου» σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε πανελλήνιο με αφηγήσεις, φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Αυτοί που έδωσαν το παρόν

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της ΑΕΚ Καβάλας Σταμάτης Τσάμαρης, και συντόνισε ο Πέτρος Πετρόπουλος, ενώ η καθηγήτρια φυσικής αγωγής και συγγραφέας Λίλιαν Βουζανίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία της ομάδας της ΑΕΚ Καβάλας με άξονα τον μεγάλο Γιάννη Κανάκη, που ξεκίνησε από την Καβάλα και μεταγράφηκε στην ΑΕΚ Αθηνών. Όσο για το Νίκο Αγγελίδη μίλησε για το βιβλίο και όλες τις ΑΕΚ του κόσμου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ των άλλων ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Παπαδόπουλος, ο προπονητής του ΑΟΚ Παύλος Δερμιτζάκης, δημοτικοί σύμβουλοι και παράγοντες του τοπικού ποδοσφαίρου, ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης κα.

«Ήταν μια μαγική βραδιά»

Μετά το τέλος της εκδήλωσης η διοίκηση της ΑΕΚ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ευχαριστούσε όλους όσους βοήθησαν να στεφθεί με επιτυχία και την παρακολούθησαν. Αναλυτικά: «Ήταν μια μαγική βραδιά αφιερωμένη στην ιστορική και ένδοξη ιστορία της ΑΕΚ Καβάλας! Τιμή και δόξα σε αυτούς που ξεκίνησαν το όνειρο, τιμή σε όλους τους παλαίμαχους που αγωνίστηκαν στην ομάδα από την ίδρυση της. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον συγγραφέα του βιβλίου Νίκο Αγγελίδη «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου» στην συγγραφέα Λίλιαν Βουζανίδου και στον Πέτρο Πετρόπουλο για τον συντονισμό της εκδήλωσης. Η Διοίκηση της ομάδας σας ευχαριστεί όλους για την παρουσία σας»!