Καβάλα: Το καλοκαίρι έφτασε με καθυστέρηση… 2 μηνών-Άνοδος θερμοκρασίας και μελτέμια

Παρατεταμένη καλοκαιρία θα επικρατήσει τις επόμενες μέρες-Αυξημένη η επικινδυνότητα πυρκαγιάς σε Καβάλα και Θάσο-Ρεκόρ βροχοπτώσεων σημειώθηκε στον Νομό-Αναλυτική πρόγνωση από το meteokav

Οριστική βελτίωση του καιρού φαίνεται με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τουλάχιστον για την επόμενη εβδομάδα, μετά από ένα σχεδόν ασταμάτητο διάστημα αστάθειας.

Η ζέστη δε θα φτάσει σε καμία περίπτωση τα επίπεδα καύσωνα, ωστόσο λόγω των βοριάδων που φαίνεται να επικρατούν το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018, η ατμόσφαιρα θα είναι ιδιαίτερα ξηρή με αποτέλεσμα η επικινδυνότητα πυρκαγιάς να είναι αυξημένη σε μεγάλο μέρος της Ανατολικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα στο νησί της Θάσου.

Πάντως για την ιστορία, σύμφωνα με τα στοιχεία του σταθμού του meteokav στην Καβάλα (επισκεφτείτε τη σελίδα εδώ), από την 1η Ιουνίου 2018 μέχρι και σήμερα, καταγράφηκαν 23 ημέρες μετρήσιμης βροχόπτωσης, όταν το 2017 την ίδια περίοδο οι αντίστοιχες ημέρες ήταν μόλις 8.

Στο δε Βουνοχώρι Καβάλας και πιθανότατα για στα τριγύρω ηπειρωτικά οι ημέρες βροχόπτωσης φέτος το καλοκαίρι ανέρχονται στις 31, δηλαδή πρακτικά ένας ολόκληρος μήνας με βροχές, όταν πέρσι οι συγκεκριμένες ημέρες ήταν 13!

Στον παρακάτω χάρτη φαίνεται η φορά και η ένταση των ανέμων για το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 από το περιοχικό μοντέλο ΣΚΙΡΩΝ.

*Καιρική πρόγνωση: Ομάδα meteokav