ΑΟ Καβάλα: Θετική η πρώτη εικόνα, 6-0 τον Βυρώνα

Στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της προετοιμασίας που έγινε στο Κοκκινόχωμα, δοκιμάστηκαν και ο Καβαλιώτης τερματοφύλακας Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ο Νίκος Τριανταφυλλίδης για την θέση του αριστερού μπακ

Αν και ισχύουν στο ακέραιο όλες οι δικαιολογίες που αφορούν την κατάσταση των ομάδων στην αρχή της προετοιμασίας τους, όπου οι παίκτες είναι ανέτοιμοι και οι νεοαποκτηθέντες δεν έχουν προλάβει να ενσωματωθούν στην ομάδα, το πρώτη εικόνα που παρουσίασε ο ΑΟΚ στο φιλικό που έδωσε το Σάββατο (4/8) στο γήπεδο του Κοκκινοχώματος κόντρα στο Βύρωνα, θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως θετική! Παρουσία αρκετών φιλάθλων, το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη επικράτησε με 6-0, επί ενός φιλότιμου μεν αλλά εμφανώς υποδεέστερου αντιπάλου.

Απ’ αυτή την άποψη λοιπόν δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το «καραβάκι» εκτός ίσως από το γεγονός ότι ο κόουτς θα έχει πολύ περισσότερες επιλογές για την συγκρότηση της βασικής ενδεκάδας σε σχέση με τον προκάτοχο του. Ο ΑΟΚ αν και ακόμα δεν έχει «γεμίσει» το ρόστερ του, αφού υπάρχουν ορισμένα κενά σε συγκεκριμένες θέσεις στην άμυνα, είναι εμφανές ότι ο Δερμιτζάκης θα μπορεί να «παίζει… μπάλα» με πολλούς αξιόλογους παίκτες στις υπόλοιπες θέσεις, υποστηρίζοντας έτσι στο ακέραιο τον στόχο του πρωταθλητισμού.

Όπως ήταν φυσικό την μεγαλύτερη προσοχή κέρδισαν τα ουκ ολίγα νέα πρόσωπα της ομάδας, και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ένα απ’ αυτά κέρδισε τις εντυπώσεις πρόκειται για τον Σβεν Γιαιτσίνοβιτς. Ο Κροάτης, όπως και όλοι σχεδόν ποδοσφαιριστές, αγωνίστηκε ένα ημίχρονο (στο 2ο) και κατάφερε να ξεχωρίσει αμέσως, με την ταχύτητα και την τεχνική του κατάρτιση. Μάλιστα το πρώτο γκολ (από τα 3 συνολικά που σημείωσε) ήταν και το ωραιότερο της συνάντησης, μιας και κινήθηκε γρήγορα από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και με αριστερό πλασέ βρήκε δίχτυα!

Καλά στοιχεία έδειξαν και οι άλλοι νεοαποκτηθέντες, με τον Ζέρη, τον Μαλαμίδη, τον Τουμανίδη και τον Τσούτση να αγωνίζονται στο 1ο ημίχρονο και τους Βοσνιάδη, Γαβριηλίδη, Γιαιτσίνοβιτς και Γεμιστό στο 2ο. Εκτός από τον Κροάτη, που σημείωσε χατ – τρικ, το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα βρήκαν ο Παπαδόπουλος με απ’ ευθείας φάουλ στο 1ο ημίχρονο και στη επανάληψη ο Αδαμάκης, ενώ ένα γκολ ήρθε από αυτογκόλ!

Εκτός από τους νεοαποκτηθέντες, τα φώτα της προσοχής έπεσαν και σε δύο ακόμα παίκτες που δοκιμάζονται από την Καβάλα! Πρόκειται για ποδοσφαιριστές που παίζουν στις θέσεις όπου η ομάδα ψάχνει για να καλύψει τα κενά της, δηλαδή σ’ αυτήν του τερματοφύλακα και του αριστερού μπακ. Κι αυτοί, όπως και οι υπόλοιποι αγωνίστηκαν για ένα ημίχρονο, αφήνοντας καλές εντυπώσεις, αν και ειδικά ο τερματοφύλακας δεν πιέστηκε καθόλου!

Ο τερματοφύλακας που δοκιμάστηκε είναι ο εκ Κρηνίδων ορμώμενος Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Ο 30χρονος γκολκήπερ διαθέτει πλούσια εμπειρία σε ομάδες της Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας τα τελευταία 10 χρόνια έχοντας αγωνιστείμεταξύ άλλων σε ΠΑΣ Γιάννινα, Πρέβεζα, Δόξα Δράμας, Μακεδονικό Νεάπολης, Τηλυκράτη Λευκάδας, Βατανιακό, Ηρακλή, Φωστήρα, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ζάκυνθο, Τρίκαλα, Καλλονή και πέρσι βρέθηκε στη Σλοβενία με την ομάδα της Ανκαράν στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνική κατηγορίας.

Σε ότι αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας δοκιμάστηκε ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, που στο παρελθόν έχει περάσει από την Καβάλα φορώντας την φανέλα του Ορφέα Ελευθερούπολης. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστές που έχει αγωνιστεί και στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, έχει πλούσιο βιογραφικό έχοντας παίξει κατά σειρά σε Ηρακλή, Πανθρακικό, Βέροια, Κιλκισιακό, Βατανιακό, Ποντίους , Εθνικό Νέου Αγιονερίου, Πιερικό (όπου ήταν αρχηγός) και πέρσι στη Ζάκυνθο.

(Φωτο: Λάσκαρης Τσούτσας)