3 συλλήψεις για 2 απόπειρες εξόδου από τη χώρα με πλαστά έγγραφα

Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί, που επιχείρησαν να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο της Καβάλας σε Γερμανία και Αυστρία

Σε τρεις συλλήψεις αλλοδαπών που επιχείρησαν σε δύο περιπτώσεις να ταξιδέψουν παράνομα στο εξωτερικό, προχώρησαν αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Πρόκειται για έναν 16χρονο και μια 21χρονη που ήθελαν να ταξιδέψουν στην Γερμανία και σε έναν 33χρονο που είχε προορισμό την Αυστρία.

Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης (25/9) ο 16χρονος και η 21χρονη, μετέβησαν στο αεροδρόμιο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα με προορισμό την Κολωνία Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς δύο πλαστά δελτία ταυτότητας των αρχών της Ιταλίας.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο 33χρονος μετέβη στο αεροδρόμιο, όπου κάνοντας χρήση πλαστής άδειας διαμονής των ελληνικών αρχών, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Βιέννη Αυστρίας.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.