Δήμος Καβάλας: «Μάχες» στην Αθήνα σε υπουργεία και ΕΤΑΔ

Δήμητρα Τσανάκα και Ευαγγελία Δρακονάκη «κουβάλησαν» μαζί τους στα υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού, καθώς και στην ΕΤΑΔ, όλα τα σοβαρά και εκκρεμή θέματα του δήμου Καβάλας, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις

Επίσκεψη στην Αθήνα με γεμάτες τις βαλίτσες με αιτήματα και διεκδικήσεις οι οποίες αφορούν τον δήμο Καβάλας πραγματοποιούν η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα και η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ευαγγελία Δρακονάκη.

Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 επισκέφτηκαν το υπουργείο Πολιτισμού, με κύρια αιτήματα την αξιοποίηση του κτιρίου του πρώην ΕΟΚ, καθώς και την ανάπλαση της Παναγίας και δη του Φάρου, με την κ. Δρακονάκη να θέτει υπόψη των επικεφαλής του υπουργείου συγκεκριμένη πρόταση μελέτης, «προϊδεάζοντάς» τους και για το κυρίως σώμα της μελέτης, ώστε να εγκριθεί και να λυθεί ένα χρόνιο αίτημα όχι μόνο των κατοίκων της Παναγίας, αλλά όλης της Καβάλας.

Αμέσως μετά μετέβησαν στο υπουργείο Οικονομικών, σε μια ύστατη προσπάθεια να δοθεί τέλος στο… σίριαλ με το Παλιό Νοσοκομείο, το Καρνάγιο, το Φάληρο και την «πολύπαθη» Καλαμίτσα.

«Θα επιμείνουμε μέχρι να τελειώσουν αυτές οι ανοιχτές υποθέσεις. Θα πιέσουμε μέχρι να μας πουν τι προτίθενται, τελικά, να κάνουν μ’ αυτά τα θέματα, να μας πουν τουλάχιστον τις προθέσεις τους κι από εκεί και πέρα θα χαράξουμε κι εμείς τη δικιά μας στρατηγική», δηλώνει η κ. Δρακονάκη.

Παράλληλα, ορισμένα εκ των παραπάνω θεμάτων τέθηκαν και στο ΤΑΙΠΕΔ, με το Ταμείο να δεσμεύεται ότι θα μεσολαβήσει με 2 νομικούς συμβούλους προς την ΕΤΑΔ για τις διεκδικήσεις του δήμου, με προεξάρχουσα αυτή της χρήσης της ακτής της Καλαμίτσας, αφού ξεκαθαριστεί το θέμα με το πολεοδομικό πρόστιμο, το οποίο αποτελεί αγκάθι στις σχέσεις δήμου Καβάλας και ΕΤΑΔ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από ελέγχους τους οποίους διενήργησε η Πολεοδομία της Καβάλας στην ακτή Καλαμίτσας πριν από ενάμισι και πλέον χρόνο, διαπίστωσε μια σειρά παραβάσεων, επιβάλλοντας πρόστιμο στην ΕΤΑΔ, ύψους 1 εκ. ευρώ κι από τότε ξεκίνησε μια διαμάχη με τον δήμο Καβάλας, με την κ. Τσανάκα να έχει εξαρχής ξεκαθαρίσει ότι πρώτο μέλημά της από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Σεπτέμβριο του 2014 ήταν η παράταση της χρήσης της Καλαμίτσας.

Η κ. Τσανάκα και η κ. Δρακονάκη θα συναντηθούν την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 με υψηλά στελέχη της ΕΤΑΔ, με «συμμάχους» τους 2 νομικούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, με την κ. Δρακονάκη να σχολιάζει ότι ο δήμος Καβάλας κατεβαίνει με συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδια για όλα τα θέματα τα οποία άπτονται της ΕΤΑΔ, αναμένοντας, παράλληλα, πρόσφορο έδαφος κατά τη συνάντηση με τα στελέχη της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου.