Ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Φρούριο της Καβάλας

Θριαμβευτική ανακοίνωση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ όπου τονίζεται ότι περισσότεροι από 50 χιλιάδες επισκέπτες πέρασαν την πύλη του μνημείου σημειώνοντας αύξηση 11,1% σε σχέση με το 2017 – Υπόσχεση για βελτίωση της πρόσβασης και ψηφιοποίηση

Ο στόχος που είχε τεθεί για φέτος στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ σε ότι αφορά το Φρούριο της Καβάλας, που είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που δεν είναι ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου αλλά του Δήμου Καβάλας (αγορασμένο από την Αιγυπτιακή κυβέρνηση στα μέσα της δεκαετίας του 1960) ήταν να ξεπεράσει τους 50 χιλιάδες επισκέπτες. Με το κλείσιμο του Νοεμβρίου όμως  ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε, μιας και από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι την πύλη του μνημείο πέρασαν 50.350 επισκέπτες! Το γεγονός επισημαίνεται στην ανακοίνωση της δημοτικής επιχείρησης του δήμου Καβάλας που το διαχειρίζεται, όπου τονίζεται ότι αποτελεί ακόμα ένα δείγμα της ανόδου του τουριστικού προϊόντος της Καβάλας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

«Οι δείκτες ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της Καβάλας καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο»

«Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με μεγάλη ικανοποίηση, και καθώς παρακολουθεί όλους τους δείκτες ανάπτυξης του τουριστικού μας προϊόντος, να  καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ανακοινώνει ότι  η επισκεψιμότητα του Φρουρίου  ξεπέρασε το «ψυχολογικό» φράγμα των 50.000 επισκεπτών για το έτος 2018 .

Η επιχείρηση είχε θέσει ως στόχο της για φέτος, το κορυφαίο σε προσέλκυση επισκεπτών μνημείο της πόλης μας το οποίο διαχειρίζεται η επιχείρηση, να προσεγγίσει τον αριθμό αυτό, όμως η πραγματικότητα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και έτσι ήδη από τον Νοέμβριο ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε σε 50.350 παρουσιάζοντας ήδη αύξηση 11,1% σε σχέση με το 2017 και δίνοντας με τρόπο απολύτως παραστατικό τον ρυθμό πάνω στον οποίο «τρέχει»  ο τουρισμός στο δήμο μας .

Η επιχείρηση θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της στους χιλιάδες επισκέπτες του μνημείου που στεφανώνει την πόλη μας, απέναντι στους οποίους αισθάνεται την υποχρέωση να συνεχίσει τις προσπάθειες της για την περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση του οι οποίες θα κορυφωθούν μέσα στο 2019 με δύο έργα που αφορούν το ένα την πρόσβαση και το άλλο την ψηφιοποίηση».