Αναμένεται «λευκή εισβολή» στην Καβάλα! Πότε και πώς η «Σοφία» θα «χτυπήσει» την περιοχή μας

«Βουτιά» θα κάνει ο υδράργυρος - Αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στην πόλη! - Πόσο θα διαρκέσει το νέο ακραίο καιρικό φαινόμενο

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ολόκληρος ο νομός Καβάλας θα επηρεαστεί από το νέο κύμα κακοκαιρίας που φέρει τον τίτλο «Σοφία». Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Σταύρος Κιβράκης, μιλώντας στο ALPHA Radio 88.6, δήλωσε πως αναμένονται χιονοπτώσεις για δύο 24ωρα, από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019, όχι μόνον στα ορεινά αλλά και στα πεδινά, ακόμα και μέσα και στην πόλη της Καβάλας με το φαινόμενο να απομακρύνεται από την περιοχή μας το απόγευμα του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου 2019.

«Πράγματι, σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ το καιρικό φαινόμενο «Σοφία» θα επηρεάσει την περιοχή μας. Κάποια πρόδρομα φαινόμενα θα έχουμε κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών της Πέμπτης, μετά θα έχουμε μία παύση αρκετών ωρών και ουσιαστικά το σύστημα θα μας επηρεάσει από το μεσημέρι της Πέμπτης και για 2 περίπου 24ωρα, περίπου μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου. Τα στοιχεία αυτά συνεχώς επικαιροποιούνται, αυτή η πρόγνωση ξεκίνησε πριν από αρκετές ημέρες και βλέπουμε ότι ισχύει και τώρα απλά μετατοπίστηκε μερικές ώρες», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Κιβράκης. 




Συνεχίζοντας την ανάλυση του φαινομένου, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας είπε πως από το απόγευμα της Πέμπτης ό,τι ποσότητα νερού θα πέσει σε οποιαδήποτε περιοχή θα είναι… χιόνι! «Τα φαινόμενα το πρώτο 24ωρο θα είναι ασθενής έως μέτριας έντασης και θα είναι κατά διαστήματα, δηλαδή μπορεί σε κάποια φάση να έχει ήλιο και μετά από 1 ώρα να έχουμε χιονόπτωση. Στο δεύτερο 24ωρο όμως το μεσημέρι της Παρασκευής και προς το Σάββατο το φαινόμενο θα δώσει πιο ισχυρά φαινόμενα, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή». 

Από το απόγευμα της παραμονής των Θεοφανείων, το σύστημα αυτό, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις, φαίνεται πως θα αρχίσει να μετακινείται ανατολικότερα ωστόσο εκείνο που θα είναι πολύ επικίνδυνο σε συνδυασμό με τη χιονόπτωση σε όλο το οδικό δίκτυο, είναι το φαινόμενο του ισχυρού παγετού και για αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους.