Μαγευτικές εικόνες από τη χιονισμένη Παναγία της Θάσου [φωτογραφίες]

Άσπρισε για ακόμα μια φορά το νησί του... χιονιά-Χιόνια μέχρι την αμμουδιά στην Τούζλα, άσπρο το τοπίο στο μεγαλύτερο μέρος του δήμου Παγγαίου-Λίγα τα προβλήματα από την κακοκαιρία στον Νομό Καβάλας

Μπορεί η Καβάλα να μην είδε… άσπρη μέρα, ωστόσο το νησί του χιονιά, η Θάσος, άσπρισε για ακόμα μια φορά φέτος, χαρίζοντας μοναδικές εικόνες στους κατοίκους και επισκέπτες της.






Από το πρωί της Παρασκευής 4 Ιανουαρίου 2018 χιονίζει στο βόρειο-βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού, μέχρι και τα 100 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα, ούτε έχουν κλείσει δρόμοι.

Ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς ο παγετός θα επιφυλάξει αρκετές παγίδες, ειδικά στο ορεινό οδικό δίκτυο του νησιού.

Χιόνια έπεσαν και στο μεγαλύτερο μέρος του δήμου Παγγαίου, ακόμα και στα παράλια, με την Τούζλα να ασπρίζει μέχρι τη θάλασσα, ενώ χιόνισε και στα ορεινά των δήμων Καβάλας και Νέστου, χωρίς να αναφερθούν προβλήματα.

Η κακοκαιρία, πάντως, θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 (διαβάστε εδώ την αναλυτική πρόγνωση), με τον παγετό -ολικό σε κάποιες περιοχές- να διατηρείται και τις επόμενες μέρες, ενώ το βράδυ της Παρασκευής 4 Ιανουαρίου 2019 δεν αποκλείεται να χιονίσει παροδικά και στην πόλη της Καβάλας.

Σε επιφυλακή ο δήμος Παγγαίου

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών φαινομένων που επικρατούν και προβλέπεται να επικρατήσουν στον δήμο Παγγαίου το επόμενο διάστημα, τίθενται σε επιφυλακή οι υπηρεσίες του Δήμου, για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος ή έκτακτου περιστατικού παρατηρηθεί στην ευρύτερη περιφέρειά του. Οι πολίτες μπορούν από τώρα και για όλο το Σαββατοκύριακο (καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου) να απευθύνονται στα τηλέφωνα 25923 50002, 25923 50003 και 25923 50004 για τη συνδρομή του δήμου.

*Οι φωτογραφίες από τη χιονισμένη Παναγία της Θάσου είναι του Βαγγέλη Μπιρζαμάνη