Μπορεί ένας δήμος να συνδράμει την Παιδεία; Η εκδήλωση του Σύγχρονου Δήμου «απάντησε» στο ερώτημα

Με καλεσμένους ομιλητές από τον χώρο της Εκπαίδευσης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, άνοιξε μια συζήτηση σχετικά με τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Παιδεία

Όλο το φάσμα της επικουρικής στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εν προκειμένω του δήμου Καβάλας, σε θέματα Παιδείας, ανέλυσαν οι καλεσμένοι της δημοτικής παράταξης Σύγχρονος Δήμος με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Ο κ. Μουριάδης υπογράμμισε κατά τον χαιρετισμό του την εξέχουσα σημασία την οποία δίνει ο συνδυασμός του στην Παιδεία, τονίζοντας ότι μπορεί να μην εμπλέκεται άμεσα σε θέματα Εκπαίδευσης ένας δήμος, παρά μόνο στον τομέα της σχολικής στέγης, ωστόσο μπορεί να συνδράμει σε εκπαιδευτικά προγράμματα, αναλαμβάνοντας τις σχετικές πρωτοβουλίες, να εντάξει στο σχολείο με τη βοήθεια επιστημονικής ομάδας την ιστορία του τόπου, να ανοίξει τις πόρτες των σχολείων στο Δημοτικό Ωδείο κλπ.

Ιδιαίτερη ενότητα στην εκδήλωση αποτέλεσε η Ειδική Αγωγή και η ανάγκη να στελεχωθούν τα σχολεία με ειδικούς επιστήμονες, όπως ψυχολόγους, για την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και γονέων.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η παιδιατρική-εργοθεραπεύτρια, Μαρία Γλάνου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης και ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, Νικόλαος Αξιμιώτης.