Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Αμερικής στη Θεσσαλονίκη σε Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ και σε ΤΕΙ ΑΜ-Θ [φωτογραφίες]

Ο Αμερικανός Πρόξενος είχε εποικοδομητικές συζητήσεις τόσο με τον Μητροπολίτη Στέφανο για την τοπική Εκκλησία και τη Μακεδονία όσο και με τον πρύτανη, Δημήτρη Μπαντέκα για τη συνεργασία του Ιδρύματος με το Προξενείο

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 ο Γενικός Πρόξενος της Αμερικής στη Θεσσαλονίκη, Gregory W. Pfleger, Jr., συνοδευόμενος από την υπεύθυνη Πολιτικών Υποθέσεων του Προξενείου, Ιωάννα Κουτσουνάνου, επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο στο Επισκοπείο της Καβάλας και είχε μαζί του συνεργασία και συζήτηση διαρκείας μιας ώρας περίπου.

Η συζήτηση υπήρξε διεξοδική στα θέματα που αφορούν και ενδιαφέρουν την Ελλάδα και την Μακεδονία, με ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορική και θρησκευτική μας ταυτότητα και στην αξία του θρησκευτικού τουρισμού και την προβολή της αρχαίας μακεδονικής πόλεως των Φιλίππων, του Βαπτιστηρίου της Αγίας Λυδίας και του Μνημείου αφίξεως στην αρχαία Νεάπολη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου. Η ενημέρωση του κ. Προξένου ήταν γι΄ αυτόν χρήσιμη και εξυπηρετική για τη διαμόρφωση προσωπικής γνώμης επί των θεμάτων αυτών.

Όμως αναφέρεται από την Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ, «η όλη συζήτηση και διαδικασία και η προσφορά δώρων και αναμνηστικών στον Γενικό Πρόξενο της Αμερικής είναι ένα ξεχωριστό γεγονός για την πόλη μας και την τοπική μας Εκκλησία».

Επίσκεψη και στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ

Στη συνέχεια ο Γενικός Πρόξενος της Αμερικής στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε και το ΤΕΙ ΑΜ-Θ. Μετά από μια σύντομη συνάντηση με την Πρυτανεία του ΤΕΙ ΑΜ-Θ ο πρύτανης, Δημήτριος Μπαντέκας και ο Αμερικανός Πρόξενος, Gregory W. Pfleger έκαναν δηλώσεις για την αγαστή, μακροχρόνια και μελλοντική συνεργασία του ΤΕΙ ΑΜ-Θ με το Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και τον υποστηρικτικό ρόλο του Αμερικανικού Προξενείου προς το νέο Πανεπιστήμιο της Καβάλας, σε ό,τι αφορά τη συνεργασία αυτού με οργανισμούς, φορείς και Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Αμερική.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης του σεμιναρίου “Business English and Communicatin Skills”, το οποίο οργανώθηκε και υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Αμερικανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του ΤΕΙ ΑΜ-Θ. Τα πτυχία παρέδωσε στους φοιτητές (‘Έλληνες και ξένους) ο ίδιος ο κ. Pfleger μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη θετική διάθεση. Στο τέλος ακολούθησε η οικογενειακή φωτογραφία στο προαύλιο του ΤΕΙ με φόντο την Καβάλα του απομεσήμερου.