Ο Στέλιος Παρλιάρος διαφημίζει τη… γλυκιά πλευρά της Καβάλας [βίντεο]

Ο γνωστός ζαχαροπλάστης και συγγραφέας αποφασίζει να αναζητήσει την ιστορία του κουραμπιέ στην πόλη που τον προσφέρει όλον τον χρόνο, μέσα από ένα αφιέρωμα από την εκπομπή Γλυκιές Αλχημείες

ΟΣτέλιος Παρλιάρος αποφασίζει να αναζητήσει την ιστορία του κουραμπιέ στην πόλη που τον προσφέρει όλον τον χρόνο. Μπαίνει σε ένα από τα μεγαλύτερα εργαστήρια της περιοχής όπου φτιάχνουν τον παραδοσιακό χειροποίητο κουραμπιέ Νέας Καρβάλης με μπόλικα αμύγδαλα. Στη συνέχεια, αναζητά κάτι σπάνιο, ένα ασυνήθιστο και πεντανόστιμο φρούτο το οποίο παράγεται στην Ελλάδα εδώ και λίγα χρόνια.

Το ελληνικό blueberry ή μύρτιλο είναι ένας ιδιαίτερος καρπός που ευδοκιμεί σε ένα χωριό κοντά στη Δράμα. Αποχαιρετώντας την πόλη, βρίσκεται καλεσμένος σε ένα σπίτι με μια παρέα γυναικών που έχουν απορίες για την παρασκευή του γαλακτομπούρεκου κι έτσι ο Στέλιος φοράει την ποδιά του και αναλαμβάνει δράση στην καβαλιώτικη κουζίνα.




Φορτωμένος με μύρτιλα και κουραμπιέδες επιστρέφει στο εργαστήριο με εξαιρετικά δημιουργική διάθεση και μεταμορφώνει τα δυο υλικά όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί. Φτιάχνει μια τάρτα με τη βουτυράτη, μαλακή ζύμη του κουραμπιέ που τη γεμίζει με βελούδινη και απαλή κρέμα που ξεχειλίζει από άρωμα αμυγδάλου, αφού την εμπλουτίζει με σουμάδα.

Ένα πανεύκολο γλυκό για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τη γεύση κουραμπιέ όλον τον χρόνο. Τα ελληνικά, ζουμερά μύρτιλα τα συνδυάζει με μια δυνατή σοκολάτα. Φτιάχνει ένα λαχταριστό και υγρό σοκολατένιο φοντάν, που εντυπωσιάζει τόσο με τη γεύση του όσο και με την εμφάνισή του, αφού στολίζεται με φρέσκα μύρτιλα.

Δείτε τις Γλυκές Αλχημείες και τον Στέλιο Παρλιάρο να ταξιδεύουν στην Καβάλα

*Πηγή: skai.gr