Μάκης Παπαδόπουλος: Η επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών φέρει και τη δική μου υπογραφή

Το Elefthere Thermal Spa Resort, «οδηγός» για τα τα όσα αναπτυξιακά θέλει να πετύχει για την Καβάλα ο υποψήφιος Δήμαρχος - Τι δηλώνει ο ίδιος, ποιους μνημονεύει, ποιους ευχαριστεί

ΟΜάκης Παπαδόπουλος έδωσε το «παρών» στην επίσημη παρουσίαση της επικείμενης επένδυσης στα Λουτρά των Ελευθερών (διαβάστε σχετικά εδώ). Ο ίδιος επισημαίνει πως δεν θα μπορούσε να μην παραστεί, αφού η συγκεκριμένη μονάδα που ετοιμάζεται να βάλει την Καβάλα στον χάρτη του ιαματικού τουρισμού της Ευρώπης φέρει και τη δική του υπογραφή.

Με ανάρτησή του στο facebook ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας δίνει συγχαρητήρια και εύχετε Καλή Επιτυχία στους επενδυτές και παράλληλα επισημαίνει ότι «με αποφασιστικότητα, με όρεξη για δουλειά, με μεράκι και αγάπη για το καλύτερο αποτέλεσμα, με γνώση και με ρήξη, αλλάζουμε τη ζωή μας και τον τόπο μας».

Με την ευκαιρία, ο κ. Παπαδόπουλος υπενθυμίζει ότι ο ίδιος, ως περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ, μαζί με την ομάδα της Κοινωνικής Συμμαχίας συνετέλεσε στο να «ανοίξει» ο δρόμος για την αξιοποίηση των Λουτρών των Ελευθερών, μια προσπάθεια που ξεκίνησε επί νομαρχείας Γιάννη Καρατζιώτη και συνεχίστηκε επί νομαρχείας Θόδωρου Καλλιοντζή…

Ο υποψήφιος Δήμαρχος υπογραμμίζει επίσης ότι η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί έναν «οδηγό» για τα όσα ο ίδιος και οι συνεργάτες του θέλουν να προσφέρουν ως Διοίκηση στην Καβάλα, ενώ δεν παραλείπει να μνημονεύσει και να ευχαριστήσει τους «συνοδοιπόρους» του από εκείνα τα χρόνια που έβαλαν το νερό στο αυλάκι…

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης Παπαδόπουλου.

«Υπερήφανος που υπέγραψα την αξιοποίηση ενός τόσο σημαντικού τοπικού τουριστικού πόρου που θα δώσει νέες δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής»

«Η προσπάθεια για την αξιοποίηση των Λουτρών Ελευθερών ξεκίνησε με τον τότε Νομάρχη Καβάλας Γιάννη Καρατζιώτη και συνεχίστηκε με τον Θόδωρο Καλλιοντζή. Το 2011 που αναλάβαμε τη διοίκηση στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας κάναμε ένα τολμηρό βήμα, τολμηρό για την αντίληψη που υπήρχε μέχρι τότε. Αφουγκραστήκαμε τι ερχόταν με την οικονομική κρίση, προνοήσαμε και προχωρήσαμε στην αξιοποίηση των Λουτρών των Ελευθερών με τη συμμετοχή ιδιώτη. Το σχέδιο θα πραγματοποιούνταν είτε με σύμπραξη δημόσιου – ιδιωτικού τομέα είτε με καθαρά ιδιωτική επένδυση και κεφάλαια. Το καταφέραμε.

Με Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας τον Αρχέλαο Γρανά και την ομάδα μας των Περιφερειακών Συμβούλων, τον Τάσο Τσαλδαρίδη, τον Κώστα Παπακοσμά, τον Γιώργο Γερομάρκο, τον Γιώργο Χριστοδουλίδη και εμένα, βάλαμε τις βάσεις για τη μετέπειτα πορεία της ιδιωτικής επένδυσης.

Προσωπικά, ήταν η δεύτερη φορά στη ζωή μου που υπέγραφα την αξιοποίηση ενός τόσο σημαντικού τοπικού τουριστικού πόρου, που θα δώσει νέες δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής.

Η πρώτη φορά ήταν η υπογραφή για την αξιοποίηση της ακτής του Μπάτη. Οι συμπολίτες μου και οι επισκέπτες που έρχονται με τιμούν με την προτίμηση που δείχνουν και με τον θαυμασμό τους για αυτό το “κόσμημα” που πετύχαμε να φτιάξουμε στον τόπο μας.

Νοιώθω υπερήφανος για τις δύο αυτές τουριστικές επενδύσεις του τόπου μας. Έχουν την προσωπική μου υπογραφή και δίνουν μία εικόνα τι θέλω να πετύχω στον Δήμο Καβάλας:

  • να αξιοποιήσουμε την περιουσία του Δήμου μας
  • να φτιάξουμε μία πόλη όμορφη και καθαρή
  • να προσφέρουμε στους δημότες τις καλύτερες υπηρεσίες
  • να αυξήσουμε τα περιθώρια ανάπτυξης του τόπου μας.

Έχοντας στο μυαλό μου:

  • να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για τους δημότες και νέα έσοδα για τον Δήμο
  • να δώσουμε στους πολίτες στήριξη, μαζί με τη χαμένη τους αξιοπρέπεια
  • να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να επιστρέψουν στον τόπο τους.

Εύχομαι καλή δύναμη στους επενδυτές των Λουτρών Ελευθερών και συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή».

ΥΣ: Ευχαριστώ προσωπικά τον Μάρκο Δέμπα, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, για τα καλά του λόγια σχετικά με την σημαντική επένδυση που κάναμε με τη γυναίκα μου, Λένα Γαρυφάλλου, στον Μπάτη. Επίσης, ευχαριστώ τον Γιώργο Γερομάρκο, τότε Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (ΑΕΝΑΚ), που μας θύμισε ότι όλοι μαζί δουλέψαμε, αλλάξαμε την αντίληψη των πραγμάτων, τολμήσαμε και τα καταφέραμε.