ΑΟ Καβάλα: «Ενίσχυσε» την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ποιοι παράγοντες της ομάδας, αλλά και άνθρωποι του τοπικού αθλητισμού κατάφεραν να εκλεγούν στην Καβάλα

Ενισχυμένη θα είναι  η παρουσία των ανθρώπων του ΑΟΚ στο νέο δημοτικό συμβούλιο της Καβάλας, έτσι όπως διαμορφώθηκε από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Με το νέο νόμο οι δημοτικοί σύμβουλοι αναδεικνύονται, με απλή αναλογική, από την πρώτη Κυριακή και έτσι (έστω και με αρκετή καθυστέρηση) έγιναν γνωστοί οι σύμβουλοι που θα εκπροσωπήσουν τους δημότες της Καβάλας. Ανάμεσα τους λοιπόν βρίσκονται και άνθρωποι που υπηρέτησαν ή εξακολουθούν να υπηρετούν το «καραβάκι», από διάφορα πόστα, όπως επίσης και αρκετοί παράγοντες του τοπικού αθλητισμού και ποδοσφαίρου.

Πρώτος ο Γιώργος Γουνελάς

Σε ότι αφορά τους… εν ενεργεία ανθρώπους του ΑΟΚ, ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στον βοηθό προπονητή της ομάδας Γιώργο Γουνελά, που κατάφερε όχι μόνο να εκλεγεί αλλά και να είναι στην 1η θέση του ψηφοδελτίου του «Τόπου της ζωής μας» του Μάκη Παπαδόπουλου με 576 ψήφους. Από τον ίδιο συνδυασμό εκλέγεται και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ποδοσφαίρου του ΑΟΚ Σωτήρης Δεληκάρης που πήρε 426 ψήφους και βρέθηκε στην 4η θέση.

Επανεκλέγονται από το ψηφοδέλτιο της Τσανάκα…

Από τον συνδυασμό της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα «Ανάσα για το δήμο», επανεκλέγεται ο παράγοντας του ερασιτέχνη ΑΟΚ Γιώργος Γραμμένος (πρόεδρος του δημ. συμβουλίου και πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου) με 880 ψήφους στην 4η θέση, ενώ την επανεκλογή του πέτυχε επίσης ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΑΟΚ Πέτρος Πετρόπουλος που βρέθηκε στην 7η θέση με  599 ψήφους. Μια ψήφο λιγότερη πήρε ο πρώην ποδοσφαιριστής Άκης Τελίδης, ενώ στην 9η θέση βρέθηκε ο πρόεδρος της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας Γιάννης Προμούσας (εκλέγεται για πρώτη φορά) με 591 ψήφους. Στην τελευταία εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου (την 10η) βρίσκεται ο πρώην παράγοντας του ΑΟΚ Μπάμπης Κουφατζής με 572 ψήφους. Από την δημοτική ενότητα των Φιλίππων  στο δημοτικό συμβούλιο θα μπει, για πρώτη φορά, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΟΚ Τάσος Τσαπανίδης που ήταν στην 2η θέση με 751 ψήφους.

Για 3 ψήφους δεν εκλέγεται ο Κώστας Βακιρτζής…

Τέλος από τον συνδυασμό του Θόδωρου Μουριάδη στην 2η θέση του ψηφοδελτίου βρέθηκε ο προπονητής ποδοσφαίρου Κυριάκος Σταυρίδης με 881 ψήφους. Σε ότι αφορά τον έτερο βοηθό προπονητή του ΑΟΚ που συμμετείχε στις εκλογές τον Κώστα Βακιρτζή, για 3 ψήφους έχασε την 7η (και τελευταία εκλόγιμη θέση) έχοντας συγκεντρώσει 479 ψήφους, έναντι 482 του Φιλήμωνα Ξουλόγη. Αξίζει να σημειωθεί πάντως η είσοδος στο δημοτικό συμβούλιο γι’ αυτή τη θέση (την 7η) εξαρτάται από το αποτέλεσμα της 2ης Κυριακής. Αν δηλαδή εκλεγεί ο κ. Μουριάδης δήμαρχος θα εκλεγεί και ο κ. Ξουλόγης.