Μαζί με το νερό «ξεχειλίζει» και η αγανάκτηση: Μια ανοιχτή επιστολή κατοίκου της Καβάλας με πολλούς αποδέκτες

Ένα... γκέιζερ της ΔΕΥΑΚ αναβλύζει σε μια συνοικία της Καβάλας δημιουργώντας το δικό του... οικοσύστημα και προκαλεί την απογοήτευση και των προβληματισμό των κατοίκων, αισθήματα που αποτυπώνονται σε μια ανάρτηση

Μια βλάβη της ΔΕΥΑΚ στη συνοικία των Ποταμουδίων στην Καβάλα, οι αλλεπάλληλες οχλήσεις για την αποκατάστασή της, το… οικοσύστημα με τα βρύα που έγιναν επικίνδυνα για τους περαστικούς και το πολύτιμο νερό που τρέχει χωρίς λόγο είναι η επιτομή της ανοιχτής διαδικτυακής επιστολής του Δημήτρη Σοφιανού, κατοίκου της περιοχής, ο οποίος απευθύνεται μετεκλογικά σε «απερχόμενες και επερχόμενες» διοικήσεις και με… επίκληση στο συναίσθημα «ποντάρει» στη λύση ενός -φαινομενικά και για πολλούς- ασήμαντου προβλήματος…

Η ανοιχτή επιστολή και οι προβληματισμοί

Προς τους τοπικούς άρχοντες (απερχόμενους και… επερχόμενους).
Οράματα. Μεγαλόπνοα σχέδια, εμπνευσμένα προγράμματα για το καλό της πόλης. Υποσχέσεις για την βελτίωση της ζωής των πολιτών και πάει λέγοντας. Μόνο που η πραγματικότητα και η καθημερινότητα ακυρώνει όλες τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις. Ιδού στα πολλά καθημερινά προβλήματα άλλο ένα.

Πριν μερικούς μήνες συνδέθηκαν οι παροχές ύδρευσης της περιοχής μας (Λαζέικα) με το νέο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ. Όμως λίγες μέρες μετά την σύνδεση από το νέο μας φρεάτιο άρχισε να «αναβλύζει» νερό. Απευθυνθήκαμε στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου τρεις φορές σε διάστημα τριών μηνών. Καμία ενέργεια παρά τις υποσχέσεις των ευγενέστατων υπαλλήλων.

Τελικά πέρασε ο αρμόδιος υπάλληλος καταμέτρησης της κατανάλωσης νερού του είπαμε το πρόβλημα και εξυπηρετικότατος τηλεφώνησε «αρμοδίως» και ω του θαύματος ύστερα από τρεις ημέρες εμφανίστηκε συνεργείο του εργολάβου προς αποκατάσταση της βλάβης.

Αμ δε. Άδικα η χαρά. Το νεράκι άρχισε και πάλι να ρέει σε μεγαλύτερη ποσότητα τώρα.
Και συνεχίζει το πολύτιμο (ή μήπως όχι;) νερό να τρέχει γάργαρο καθαρό και δροσερό ποτίζοντας τα τσιμεντένια σκαλιά της οδού Τιμοθέου.

Τα πρώτα… οικολογικά αποτελέσματα ήδη άρχισαν να γίνονται ορατά μιας και τα πρώτα βρύα φύτρωσαν. Το πράγμα όμως άρχισε να γίνεται επικίνδυνο γιατί τα βρύα γλιστράνε και ο κίνδυνος να κάνει κάποιος πατινάζ επί τσιμέντου είναι ορατός.

Η φωτογραφία τα λέει όλα. Μακάρι με την ανάρτηση αυτή να συγκινηθεί κάποιος αρμόδιος και να δώσει λύση στο πρόβλημα. Οψόμεθα.

ΥΓ: Είναι λυπηρό να βρίσκουμε λύση στα προβλήματα δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή προσφεύγοντας στα μέσα μαζικής επικοινωνίας.