Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο Παναγιώτης Πικραμμένος και πώς επηρεάζει αυτό την Καβάλα

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετήσει τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό ως επικεφαλής στο Επικρατείας «δείχνει» κάτι παραπάνω από μια συμβολική κίνηση

Στην πρώτη θέση των ονομάτων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται ο Παναγιώτης Πικραμμένος, μια προσωπική επιλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει των βουλευτικών εκλογών 2019.

Ο πρώην ανώτατος δικαστικός του ΣτΕ διετέλεσε υπηρεσιακός πρωθυπουργός το κρίσιμο διάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του 2012, ενώ πριν από περίπου έναν χρόνο ανέβηκε για πρώτη φορά στο βήμα της Βουλής προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του μετά την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η επιλογή του κ. Πικραμμένου ως επικεφαλής στο Επικρατείας είναι κάτι παραπάνω από μια ισχυρή συμβολική κίνηση, καθώς «δείχνει» την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον τοποθετήσει ως υπουργό Δικαιοσύνης στο κυβερνητικό σχήμα το οποίο θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.




Άλλωστε, κάτι τέτοιο άφησε να εννοηθεί και ο ίδιος ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2019 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αν και αρχικά θέλησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του.

Η «κατοχύρωση» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης επηρεάζει, όμως, και την Καβάλα, καθώς μέχρι τώρα, επικρατέστερο όνομα γι’ αυτήν τη θέση ήταν ο νυν βουλευτής Καβάλας, αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όλα αυτά, βέβαια, είναι «ασκήσεις επί χάρτου», μέχρι να φτάσει η στιγμή της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις του για την τοποθέτηση συγκεκριμένων προσώπων σε ορισμένα υπουργεία.