Μια κατασκήνωση τόσο διαφορετική και τόσο ίση με τις άλλες [φωτογραφίες]

Ολοκληρώθηκε το 7ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Άτομα με Αναπηρία σε περιβάλλον κατασκηνώσεων» στον Πρίνο Θάσου «παρουσία» και του Τένις με Αμαξίδιο και των εκπροσώπων του Γιάννη Λημνιούδη και Ντίνου Διαλεκτόπουλου

Η κατασκήνωση είναι ο κατεξοχήν χώρος χαράς και καλοκαιρινών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους, ωστόσο κάποιοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες όχι ως προς την ισότητα με τους υπόλοιπους, αλλά ως προς τον βαθμό τού να χαρούν την κατασκήνωση εξίσου με τους άλλους.

Εκεί στόχευε και το 7ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Άτομα με Αναπηρία σε περιβάλλον κατασκηνώσεων» το οποίο πραγματοποιήθηκε 27-30 Αυγούστου 2019 στην Παιδική Κατασκήνωση Pitsas Camp στον Πρίνο Θάσου, κατά το οποίο το εξειδικευμένο προσωπικό έδωσε τα φώτα στα άτομα με κινητικά προβλήματα, ώστε να μάθουν να απολαμβάνουν κάθε δραστηριότητα, αθλητική και μη και να εφαρμόζουν όσα διδάχτηκαν και τα επόμενα καλοκαίρια και στους υπόλοιπους να μάθουν να γίνονται αρωγοί στη βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ.

Εκεί βρέθηκε και ο προπονητής του Ομίλου Αντισφαίρισης Καβάλας «Αλέξανδρος» Γιάννης Λημνιούδης με τον αθλητή του Τένις σε Τροχοκαρέκλα Ντίνο Διαλεκτόπουλο, προκειμένου να μοιραστούν με τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο τη χαρά του αθλήματος και των όσων πρεσβεύει.

«Απώτερος σκοπός, εκτός από την παρουσίαση του αθλήματος, ήταν η προβολή της δυνατότητας που δίνει σε έναν αρτιμελή να παίξει με κάποιον σε τροχοκαρέκλα και της δυνατότητας εξέλιξης μέσα από τους υπάρχοντες συλλόγους αντισφαίρισης όπου θα μπορούν τα Άτομα με Αναπηρία να αθλούνται ισάξια με αρτιμελείς, καθώς και των οφελών που αποκομίζουν τα παιδιά μας μαθαίνοντας τι εστί αναπηρία.

»Η κάθε συμμετοχή μας στα Σεμινάρια είναι κάτι το ξεχωριστό. Είναι μια συλλογική προσπάθεια όπου σου δίνεται η δυνατότητα να προσφέρεις στο ελάχιστο και εν τέλει σου προσφέρονται απλόχερα τόσα πολλά. Όλοι εμείς που θεωρούμε τόσα πολλά δεδομένα και αυτονόητα, τη στιγμή που κάπου αλλού είναι καθημερινός αγώνας. Ευχαριστούμε που για άλλη μια φορά νιώσαμε μέρος μίας μεγάλης ομάδας», δήλωσε ο κ. Λημνιούδης.

Δείτε φωτογραφίες από το Σεμινάριο

*Οι φωτογραφίες είναι από το γκρουπάκι στο facebook 7ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Άτομα με Αναπηρία σε Περιβάλλον Κατασκηνώσεων»