Tempo Forte: Όταν το λυρικό ιταλικό θέατρο «μετακόμισε» στην Καβάλα [φωτογραφίες]

Μια ατμοσφαιρική μουσική βραδιά κάτω από την πανσέληνο του Σεπτεμβρίου στον εξαιρετικά σκηνοθετημένο αίθριο χώρο του ξενοδοχείου Ιμαρέτ από 4 καταξιωμένους Ιταλούς καλλιτέχνες

Μια εξαιρετική μουσική βραδιά κάτω από το γεμάτο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι και όσες βρέθηκαν το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 στον άριστα σκηνοθετημένο αίθριο χώρο του ξενοδοχείου Ιμαρέτ.

Ο δήμος Καβάλας, η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, το Ιταλικό Ινστιτούτο και το Επίτιμο Προξενείο της Ιταλίας στην Καβάλα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Tempo Forte», με τη συνεργασία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και του ξενοδοχείου Ιμαρέτ, φιλοξένησαν 4 καταξιωμένους καλλιτέχνες, τη σοπράνο Margherita Pace, τον τενόρο Luigi Petroni, τον βιολονίστα Luca Sanzo και την πιανίστρια Serena Marotti σε μια ατμοσφαιρική μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Σε απόσπαση με νότες και άριες» (IN TRANSFERTA CON NOTE & OPERE).

Το μουσικό σχήμα ολοκλήρωσε στην Καβάλα ένα τουρνέ στην Ελλάδα με συνολικά 7 σταθμούς, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει δημοφιλή και αγαπημένα μουσικά κομμάτια από το λυρικό ιταλικό θέατρο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «TempoForte», η οποία επικυρώθηκε κατά την πρώτη διάσκεψη κορυφής μεταξύ Ιταλίας-Ελλάδας στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 στην Κέρκυρα. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η επισημοποίηση μιας ιδιαίτερης συγκυρίας (ξεκινώντας από την Άνοιξη του 2018) οπότε και ξεκίνησε η διοργάνωση ποικίλλων εκδηλώσεων σε πολλούς τομείς πολιτιστικών δράσεων μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας.

Το «TempoForte» φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν δίκτυο ιταλικών και ελληνικών πολιτιστικών φορέων οι οποίοι ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στις σχέσεις των δυο χωρών.

Δείτε φωτογραφίες από τη μουσική εκδήλωση