Καβάλα: Τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν το 2020 [φωτογραφίες]

Αναλυτικά το πρόγραμμα κρουαζιέρας-Πόσα και ποια κρουαζιερόπλοια θα φιλοξενηθούν στα λιμάνια της Καβάλας και της Θάσου-Οι... σταθερές αξίες, οι νέες αφίξεις και ο κατάπλους μιας νεοσύστατης εταιρίας με ένα νεότευκτο πλοίο

Με άνοδο στις αφίξεις κρουαζιέρας θα μας μπει το 2020, αφού για το λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» έχουν προγραμματιστεί 10 αφίξεις για την Καβάλα και τη Θάσο, σε αντίθεση με το 2019 με τις 3 συνολικά και 1 για τη Θάσο.

Στο πρόγραμμα υπάρχουν οι… σταθερές αξίες, οι νέες αφίξεις και ο κατάπλους μιας νεοσύστατης εταιρίας με ένα νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο το οποίο θα προσεγγίσει και το νησί της Θάσου.

Μετά τις πολιτικές εξελίξεις στη γείτονα χώρα, η αγορά πλέον ανοίγει και πάλι στην Κωνσταντινούπολη και επιτέλους η Καβάλα μπαίνει ξανά στον χάρτη της κρουαζιέρας, έστω και με αργούς ρυθμούς.

Παράλληλα και η Θάσος τα τελευταία χρονιά ανεβαίνει δυναμικά, ωστόσο η φετινή χρονιά φαίνεται να είναι ξεκάθαρα ανοδική, όπως επίσης και του 2021.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της κρουαζιέρας για το 2020

Μάιος 2020

Η αυλαία ανοίγει με την Oceania Cruises η οποία είχε να μας επισκεφτεί αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε κάποιο κρουαζιερόπλοιο της στο λιμάνι μας. Φέτος λοιπόν επιστρέφει με το K/Z SIRENA το οποίο θα κάνει την παρθενική του άφιξη στις 17 Μαΐου 2020 στο λιμάνι της Καβάλας, θα καταπλεύσει στις 07:00 προερχόμενο από τον Βόλο και θα παραμείνει μέχρι και τις 16:00 οπότε και θα αναχωρήσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό, την Κωνσταντινούπολη.

Η επόμενη άφιξη είναι στις 15 Μαΐου 2020 με το γνώριμο και κλασσικής ομορφιάς M/V AEGEAN ODYSSEY αυτήν τη φορά όμως όχι υπό την Voyages of Antiquity αλλά από μία ναυλώτρια αμερικανική εταιρία την Road Scholar εξαιτίας της οικονομικής πτώχευσης της πρώτης. Το AEGEAN ODYSSEY πρόκειται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» στις 08:00 προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη, ενώ θα παραμείνει μέχρι και τις 18:00 οπότε και θα αποπλεύσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό, τη Θεσσαλονίκη.

Ιούνιος 2020

Ο πρώτος μήνας το καλοκαιριού φέρνει μια ακόμη άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας για το M/S SEVEN SEAS VOYAGER της REGENT SEVEN SEAS CRUISES το οποίο καταπλέει πολύ τακτικά τα τελευταία χρόνια. Ο λευκός VOYAGER θα καταπλεύσει στη 1 Ιουνίου 2020 στις 10:00 προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη, ενώ θα το δούμε και πλήρως φωταγωγημένο αφού θα αποπλεύσει στις 20:00 για τον επόμενο προγραμματισμένο προορισμό του, τον Βόλο.

Στις 4 Ιουνίου 2020 θα καταπλεύσει στο λιμάνι ακόμα ένα γνώριμο ιστιοφόρο κρουαζιερόπλοιο, το εντυπωσιακό 4 καταρτιών M/S STAR FLYER της STAR CLIPPERS. Το πανέμορφο ιστιοφόρο θα καταπλεύσει στο λιμάνι στις 12:00 προερχόμενο από το Δικιλί της Τουρκίας και θα αποπλεύσει στις 18:00 για την Κωνσταντινούπολη. Στις 8 Ιουνίου 2020 θα το δούμε και πάλι στα νερά μας τις πρωινές ώρες αφού θα καταπλεύσει στις 08:00 προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη και θα αποπλεύσει στις 13:00 για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό, το Δικιλί της Τουρκίας.

Ιούλιος 2020

Στις 8 Ιουνίου 2020 θα έρθει το -πλέον- γνωστό ιστιοφόρο κρουαζιερόπλοιο M/S SEA CLOUD της SEA CLOUD CRUISES. Το θρυλικό SEA CLOUD θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας στις 08:00 προερχόμενο από τον Βόλο, ενώ θα παραμείνει μέχρι και τις 13:00 οπότε και θα αποπλεύσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό, τη Θεσσαλονίκη.

Σεπτέμβριος 2020

Τον Σεπτέμβριο έχουμε μια ξεχωριστή άφιξη και αυτό γιατί έρχεται για πρώτη φορά μια γερμανική νεοσύστατη εταιρία, η NICKO CRUISES η οποία δραστηριοποιούνταν μέχρι πριν λίγα χρόνια στην Ανταρκτική. Το νεότευκτο mega yacht M/S WORLD VOYAGER έρχεται για πρώτη φορά στην Καβάλα και στη Θάσο στις 26 Σεπτεμβρίου 2020. Στις 08:00 θα καταπλεύσει στο νησί και θα αναχωρήσει στις 03:00 τα ξημερώματα για το λιμάνι της Καβάλας στο οποίο θα καταπλεύσει στις 05:00 την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020. Εκεί θα παραμείνει μέχρι και τις 15:00 οπότε και θα αναχωρήσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό, την Κωνσταντινούπολη.

Οκτώβριος 2020

Ο μήνας με το περισσότερο ενδιαφέρον είναι σίγουρα ο Οκτώβριος. Στις 9 Οκτωβρίου 2020 η Καβάλα γεμίζει και πάλι… φιλιά από το AIDA CARA της AIDA CRUISES. Το πλοίο θα καταπλεύσει -για 3η χρονιά- στο λιμάνι στις 08:00 προερχόμενο από το λιμάνι του Βόλου, ενώ θα παραμείνει μέχρι και τις 18:00 οπότε και θα αποπλεύσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό, το λιμάνι της Μυκόνου.

Στις 15 Οκτωβρίου 2020 η ισραηλινή Mano Maritime Cruises μας επισκέπτεται μετά από κάποια χρόνια απουσίας για 2η φορά, με ένα νέο κρουαζιερόπλοιο το οποίο εντάχθηκε μόλις το 2018 στον στόλο της. Ο λόγος για το πανέμορφο και πολυτελές κρουαζιερόπλοιο M/S CROWN IRIS το οποίο θα καταπλεύσει στις 10:00 προερχόμενο από τη Θεσσαλονίκη και θα παραμείνει στο λιμάνι μέχρι και τις 19:00 οπότε και θα αποπλεύσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό, το λιμάνι της Κωνστάντζα της Ρουμανίας. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εταιρία λαμβάνει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και δύσκολα επιτρέπει ακόμα και τη φωτογράφιση του πλοίου.

Νοέμβριος 2020

Η σεζόν θα κλείσει με μία ακόμη γνώριμη επίσκεψη, αυτή του Κ/Ζ NAUTICA επίσης της OCEANIA CRUISES η οποία δηλώνει την παρουσία της στην Καβάλα με 2ο πλοίο μέσα στη χρονιά. Το NAUTICA θα καταπλεύσει στις 8 Νοεμβρίου 2020 στις 07:00 προερχόμενο από τον Βόλο και θα παραμείνει στο λιμάνι της Καβάλας μέχρι και τις 16:00 οπότε και θα αποπλεύσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό, το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, κλείνοντας τη σεζόν του 2020 για την κρουαζιέρα.

*Πηγή: kavalaportnews.gr **Κεντρική φωτογραφία: Βασίλης Τουνουσίδης