To «μπουρί» έφυγε, ήρθαν οι (βυθιζόμενοι) κάδοι [φωτογραφίες]

Δείτε την επιχείρηση απομάκρυνσης του κάδου από την οδό Δοϊράνης στην κεντρική πλατεία της Καβάλας

Οι παρεμβάσεις της Δημοτικής αρχής της Καβάλας για την τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων στο κέντρο της πόλης, που άρχισαν την Πέμπτη (12/12) στη «νησίδα» μπροστά από το παλιό Πρωτοδικείο, συνεχίστηκαν το πρωί της Παρασκευής (13/12) στην κεντρική πλατεία και στην οδό Δοϊράνης, στο σημείο όπου βρισκόταν ο λεγόμενος «έξυπνος» κάδος, γνωστός και ως «μπουρί»!

Το συνεργείο του εργολάβου που ανέλαβε το έργο, παρουσία του αντιδημάρχου Κυριάκου Σταυρίδη, απομάκρυνε τον κάδο που εδώ και αρκετό καιρό δεν λειτουργούσε και στην θέση του τοποθέτησε τους δύο εναπομείναντες από την προμήθεια των τεσσάρων κάδων που έγινε από τη διοίκηση Τσανάκα και παρελήφθησαν πρόσφατα, ύστερα από μεγάλη πίεση, από το Δήμο Καβάλας. Έτσι στο σημείο θα λειτουργήσουν βυθιζόμενοι κάδοι (απορριμμάτων και ανακύκλωσης), όπως αυτοί που λειτουργούν εδώ και αρκετό καιρό στη συνοικία της Παναγίας.

Λόγω του γεγονότος ότι οι εργασίες έγιναν στο κέντρο της πόλης και χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν βαρέα οχήματα, δημιουργήθηκαν προσωρινά κυκλοφοριακά προβλήματα, κυρίως στην οδό Βενιζέλου τα οποία αντιμετωπίστηκαν με την παρουσία της Τροχαίας, η οποία χρειάστηκε να αποκλείσει την περιοχή.