Δήμος Παγγαίου: Κλειστά σχολεία λόγω παγετού και προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος

Σε ποιες σχολικές μονάδες δεν θα γίνει μάθημα σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου Παγγαίου για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών-Οι υπερβολές και η τρομολαγνεία για την -υποτιθέμενη- επερχόμενη Σκανδιναβική ψυχρή εισβολή

Το δριμύ ψύχος και ο παγετός ο οποίος επικρατεί κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και η προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης είναι η αιτία για την απόφαση του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη να παραμείνουν κλειστές ορισμένες σχολικές μονάδες του δήμου, εφόσον δεν θα λειτουργεί η θέρμανση, με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και ο Παιδικός Σταθμός ο οποίος βρίσκονται στα όρια των Κοινοτήτων Γεωργιανής και Νικήσιανης της Δημοτικής Ενότητας Παγγαίου του Δήμου Παγγαίου.




Η απόφαση λήφθηκε λόγω προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος και του ολικού παγετού ο οποίος επικρατεί στην περιοχή.

Fake news και τρομολαγνεία για την -υποτιθέμενη- ψυχρή εισβολή

Μια ψυχρή εισβολή και δη χιονοεισβολή αποτελεί «δέλεαρ» για κάθε αναγνώστη που σέβεται τον… χειμώνα, αλλά όχι και την πραγματικότητα. Εσχάτως, δε, κυκλοφόρησαν πολλά σενάρια περί Σκανδιναβικού ψύχους το οποίο -υποτίθεται- ότι θα πλήξει τη χώρα και την Βόρεια Ελλάδα προς τα τέλη του μήνα, ωστόσο είναι φύσει αδύνατον να υπάρξει μια τόσο μακροπρόθεσμη πρόβλεψη, ούτε καν ως τάση, ενώ το σενάριο διαψεύστηκε και από έγκριτους μετεωρολόγους, όπως τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θεόδωρο Κολυδά.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Νομός Καβάλας είναι χωρίς αξιόλογο υετό (βροχή) εδώ και περίπου έναν μήνα, κάτι το οποίο είναι ανησυχητικό για τις συνέπειες στο απόθεμα του υδροφόρου ορίζοντα και στους αγρότες, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί «δείκτη» για μελλοντικές καιρικές συνέπειες ή προβλέψεις, ως προς τη συνέχεια την οποία θα έχει ο χειμώνας ή τον καιρό που θα επικρατήσει το καλοκαίρι. Άλλωστε η μετεωρολογία είναι επιστήμη και όχι πόρισμα διαβάσματος… φλιτζανιού.

Πάντως, είναι τουλάχιστον «εκτός χειμερινού πλάνου» το γεγονός ότι εμφανίστηκαν πασχαλίτσες, ενώ το μόνο χιόνι που είδε η περιοχή είναι η παγωμένη πάχνη στα ορεινά του δήμου Παγγαίου, με τους οδηγούς να πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή όταν κινούνται κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στο ορεινό οδικό δίκτυο του Νομού.

Παγωμένη πάχνη στον δρόμο κοντά στον Άγιο Χριστόφορο του δήμου Παγγαίου Φωτογραφία: Νεκτάριος Τομπούδης

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

*Κεντρική φωτογραφία: Νεκτάριος Τομπούδης