ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Το τζάμπα δεν το εκτιμάει κανείς…

Οι απαντήσεις των μετόχων της ΠΑΕ στα ερωτήματα που προέκυψαν από την υπόθεση του ενδιαφέροντος του Άλεξ Χαντιτάτζι – Η ομάδα πωλείται με αντίτιμο και με τα χρήματα που θα προκύψουν θα δημιουργηθεί Πρότυπο Κέντρο Αυτιστικών Παιδιών

Απαντήσεις στην ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) κοινωνία της Καβάλας, σχετικά με τη γνωστή υπόθεση του ενδιαφέροντος του Καναδοιρανού επιχειρηματία Αλεξάντερ Χαντιτάτζι για τον ΑΟΚ, θέλησαν να δώσουν οι μέτοχοι της ΠΑΕ. Οι Σωτήρης Δεληκάρης, Αντώνης Αντωνίου και Αντώνης Κατσαμακίδης μίλησαν στο ΕΝΑ Channel επαναλαμβάνοντας αυτά που περιείχε η γραπτή τους απάντηση στον επενδυτή και προσθέτοντας κάποια νέα!

Οι μέτοχοι της ομάδας επανέλαβαν ότι ο λόγος της αρνητικής τους απάντησης στον κ. Χαντιτάτζι ήταν το γεγονός ότι το πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι θα είναι ανοιχτοί σε όποια πρόταση προκύψει μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν όμως είναι ότι, πλέον ξεκαθαρίζουν ότι είναι μεν διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τις μετοχές σε κάποιο ενδιαφερόμενο που θα είναι αξιόπιστος, αλλά όχι χωρίς τίμημα.

Για την δημιουργία ενός Πρότυπου Κέντρου Αυτιστικών Παιδιών

«Όταν η ομάδα πουληθεί σ’ έναν αξιόλογο άνθρωπο, θα την πληρώσει γιατί το τζάμπα δεν το εκτιμάει κανείς» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Αντωνίου ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «τα χρήματα που θα προκύψουν απ’ την ενδεχόμενη πώληση θα μπουν σ’ ένα κοινό τραπεζικό λογαριασμό των τριών μας και θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός Πρότυπου Κέντρου Αυτιστικών Παιδιών στην Καβάλα. Εμείς δεν θέλουμε ούτε ένα ευρώ απ’ αυτό το ποσό».

Οι 2 μεταγραφές και τα 20 χιλ. ευρώ

Απ’ τη μεριά του ο Σωτήρης Δεληκάρης επιτέθηκε στον πληρεξούσιο δικηγόρο του κ. Χαντιτάτζι, Μάκη Κεβρεκάκη, αποκαλώντας τον «ψεύτη» και κατηγορώντας τον ότι τόσο αυτός όσο και η πλευρά που εκπροσωπεί δεν υλοποίησαν τις υποσχέσεις που έδωσαν! Συγκεκριμένα τόνισε ότι στις αρχικές επαφές που είχε η πλευρά του ΑΟΚ με αυτή του Καναδοιρανού επενδυτή επισημάνθηκε ότι για να μπορέσει η ομάδα να διεκδικήσει άνοδο στη Super League 2 (και να μη χαθεί η φετινή χρονιά) θα έπρεπε να γίνουν 2 μεταγραφές παικτών μεγαλύτερης κατηγορίας. Η υπόσχεση που δόθηκε από τον επενδυτή ήταν «εντάξει, αυτό πλέον είναι δικό μας θέμα και θα το τακτοποιήσουμε». Την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου ο κ. Δεληκάρης συνάντησε τον κ. Κεβρεκάκη και ρώτησε για το αν θα υπάρξουν (μεταγραφικές) εξελίξεις, ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΟΚ, η απάντηση ήταν «δεν ξέρω, οι απαιτήσεις σας είναι υπερβολικές»! Του απάντησα «είσαι ψεύτης και σταματάει εδώ η κουβέντα» είπε χαρακτηριστικά!

«Ήθελαν την ομάδα με το ‘’έτσι θέλω’’»

Σε ότι αφορά τη συνάντηση του Ιμαρέτ, ο Σωτήρης Δεληκάρης είπε ότι «εκεί οι συνεργάτες του επενδυτή μας πίεζαν να δωρίσουμε την ΠΑΕ και να μας πάρουν την ομάδα με το έτσι θέλω». Είπε δε ότι οι μέτοχοι αρνήθηκαν την προσφορά των 20 χιλ. ευρώ για να γίνουν οι μεταγραφές, γιατί με αυτά τα χρήματα δεν ήθελαν να παραχωρήσουν την ομάδα. Ο κ. Δεληκάρης επίσης άφησε αιχμές και προς τον Ερασιτέχνη ΑΟΚ και για το γεγονός ότι με την ανακοίνωση που εξέδωσε στάθηκε στο πλευρό του επενδυτή. «Αυτή η ανακοίνωση, που μας πίκρανε πολύ, βγήκε από δύο άτομα, χωρίς να καλέσουν και να ενημερώσουν τους υπόλοιπους του ΔΣ, ανάμεσα στους οποίους είμαστε κι εμείς».

Καταλήγοντας ο Αντώνης Αντωνίου δήλωσε ότι «ο ΑΟΚ έχει γίνει ΠΑΕ, υπάρχουν μέτοχοι, δηλαδή εμείς οι 3 που έχουμε το 90% των μετοχών και δεν είναι «μπακάλικο», ενώ ο Αντώνης Κατσαμακίδης «η ομάδα είναι της πόλης και δεν ανήκει σε κανέναν. Αν κάποιος ενδιαφέρεται γι’ αυτήν ας έρθει να μιλήσουμε μετά το τέλος του πρωταθλήματος».