«Η Υγεία είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα»

Τρία σωματεία εργαζομένων της Καβάλας καθώς και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας ενώνουν τη φωνή τους με τους νοσοκομειακούς γιατρούς στην πανελλήνια δράση για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Τη συμμετοχή του στην ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ανακοίνωσαν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας, Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό ΠΕ Καβάλας καθώς και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας «Η Ενσωμάτωση».

Η δράση στην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Απριλίου στις 10:30 στο προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και στόχο θα έχει να ενωθεί η φωνή τους «με αυτή των μάχιμων υγειονομικών και να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη προς αυτούς που δίνουν τη μάχη να κρατήσουν ζωντανούς τους συνανθρώπους μας»!

Ακολουθεί το δελτίο τύπου των σωματείων

«’’Μένουμε σπίτι’’ αλλά το σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο»

«Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα νοσοκομεία αλλά και όσων είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης αυτή τη στιγμή. Στηρίζουμε τα αιτήματά τους και καλούμε την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο φορέα να τα υλοποιήσει εδώ και τώρα! Οι ελλείψεις στο σύστημα υγείας σε προσωπικό, σε αναλώσιμα, σε είδη ατομικής προστασίας των εργαζομένων είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που ακολουθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που θυσιάζει το δικαίωμα των οικογενειών μας στη δημόσια και δωρεάν Υγεία στο θεό της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, της στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, της διασφάλισης των ματωμένων πλεονασμάτων. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που μας υποχρεώνει να ψάχνουμε μόνοι μας να βρούμε μάσκες και αντισηπτικά, να τα πληρώνουμε αδρά για να φουσκώνουν οι τσέπες των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων.

Η πρόληψη δεν μπορεί να περιορίζεται, όπως προβάλλει η κυβέρνηση, στην «ατομική ευθύνη» και την απομόνωση, που είναι αναγκαία για τη μη διασπορά του ιού. Την ίδια στιγμή που παίρνονται αυστηρά μέτρα για τις μετακινήσεις, μεγάλοι χώροι δουλειάς λειτουργούν χωρίς μέσα προστασίας. Ενώ ο χρόνος που «αγοράσαμε» όπως λέει η κυβέρνηση, αντί να αξιοποιείται για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και για νέες ΜΕΘ, η κυβέρνηση συνεχίζει να «ταΐζει» με ζεστό χρήμα τις ιδιωτικές κλινικές. ‘’Μένουμε σπίτι’’ αλλά το σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο.

Απαιτούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του

προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
  • Άμεση και πλήρης στελέχωση με το απαραίτητο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό όλων των δομών δημόσιας υγείας στο Δήμο μας.
  • Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
  • Με κυβερνητική απόφαση να διασφαλιστούν πρόσθετες άδειες, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση σε όσους εργαζόμενους: νοσούν, αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης, καλούνται να αναλάβουν τη φροντίδα άρρωστου παιδιού ή ηλικιωμένου μέλους της οικογένειάς τους ή παραμένουν με τα παιδιά τους στο σπίτι εξαιτίας του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.
  • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.
  • Το συνολικό κόστος πρέπει να το αναλάβει το ίδιο το κράτος, οι διάφοροι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι οι εργαζόμενοι, μισθωτοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ή οι αυτοαπασχολούμενοι στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο.

Συμμετέχουμε στην ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, στις 7 Απρίλη, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

10:30πμ-Στο προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

Η Υγεία είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα! Στις 7 Απρίλη η φωνή των μάχιμων υγειονομικών γίνεται φωνή όλων μας. Είναι η μέγιστη έκφραση ευγνωμοσύνης προς αυτούς που δίνουν τη μάχη να κρατήσουν ζωντανούς τους συνανθρώπους μας! Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της Υγείας, του λαού»!