Σωτήρης Τσιόδρας: Και το εμβόλιο να βγει δεν ξέρουμε αν θα είναι αποτελεσματικό

Η φράση «κλειδί» για την προστασία παιδιών και ενηλίκων όταν θα επιστρέψουμε στη μερική κανονικότητα και πότε «αχρηστεύεται» η χρήση της μάσκας και δη στα σχολεία

Τα μηνύματα είναι καλά όσον αφορά την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα (διαβάστε εδώ τα στοιχεία για την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020), όμως αυτό δε σημαίνει ότι μαζί με τη σταδιακή άρση των μέτρων θα αρθεί και ο εφησυχασμός.

Αυτό ήταν και το κεντρικό μήνυμα του Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε ότι κάποια πράγματα για την προστασία της υγείας μας ήρθαν για να μείνουν, σημειώνοντας προς επίρρωσιν του ισχυρισμού αυτού ότι ακόμα και εμβόλιο να βγει, κανείς δεν γνωρίζει ότι θα είναι αποτελεσματικό.

Όσον αφορά το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε επίσης ότι η προστασία παιδιών και διδακτικού προσωπικού δεν μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με τη χρήση μιας μάσκας, η οποία θα προσφέρει ένα λανθάνον αίσθημα ασφάλειας, αν δεν χρησιμοποιείται σωστά και αυτή η δικλείδα ασφαλείας εξασφαλίζεται με έναν τρόπο: Με το σχολαστικό και συχνό πλύσιμο των χεριών και την αποφυγή της επαφής των χεριών με το πρόσωπο.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μέχρι να οριοθετηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα ενταχθούν άπαντες, μικροί και μεγάλοι, στη μετά «καραντίνας» εποχή, ενώ τα δεδομένα θα αλλάζουν ανάλογα με την πραγματικότητα, όπως θα ορίζεται από την εξέλιξη του ιού.