Σε μικρή «χωματερή» έχει μετατραπεί το Αμαξοστάσιο του Δήμου Καβάλας [φωτογραφίες]

Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και κατεστραμμένοι κάδοι απορριμμάτων έχουν «πνίξει» τον προαύλιο χώρο - Ποιος ο ρόλος του κορονοϊού στην κακή εικόνα - Τι απαντά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Ηεικόνα της «έδρας» της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας μόνον… «καθαρή» δεν είναι! Αν κάποιος επισκεφτεί το Αμαξοστάσιο που βρίσκεται πίσω από τα Δημοτικά Κοιμητήρια, δίπλα στα παρκαρισμένα οχήματα αποκομιδής των απορριμμάτων υπάρχουν «βουνά» από αντικείμενα που, κανονικά, δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί.




Ένας τεράστιος όγκος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που «περιμένουν» να ανακυκλωθούν αλλά και παλιοί, είτε «χτυπημένοι» είτε εντελώς κατεστραμμένοι, κάδοι απορριμμάτων στοιβάζονται άναρχα, δημιουργώντας μία εικόνα που καθόλου δεν τιμά την Υπηρεσία και τις προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά για να «κρατήσει» καθαρό το κέντρο, τις γειτονιές αλλά και τα χωριά του Δήμου Καβάλας.

Το KAVALA POST επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής ο οποίος συμφώνησε ότι η εικόνα αυτή δεν είναι η πρέπουσα και ότι πρόκειται άμεσα να αλλάξει. Ο Κυριάκος Σταυρίδης μάς εξήγησε ότι ο μεγάλος όγκος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που βρίσκεται στο σημείο έχει συγκεντρωθεί εκεί λόγω… κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο ιδιώτης ο οποίος, υπό φυσιολογικές συνθήκες, παρελάμβανε τα συγκεκριμένα αντικείμενα προς ανακύκλωση κάθε εβδομάδα, έχει να «φανεί» πάνω από ενάμιση μήνα, επικαλούμενος τα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ λόγω της πανδημίας.

«Έχω ήδη δώσει εντολή στους ανθρώπους της Υπηρεσίας να καθαρίσουν άμεσα τον χώρο ο οποίος, αλήθεια είναι, δεν μας τιμά όπως είναι τώρα. Ελπίζουμε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα έρθει και ο ιδιώτης ο οποίος μαζεύει τις συσκευές. Αν μη τι άλλο, η παραμονή τους σε εξωτερικό χώρο μπορεί να αποβεί ολέθρια για την προοπτική ανακύκλωσής τους», είπε ο κ. Σταυρίδης.

«Πράσινο σημείο» στο Κωτσάλου

Ενώ ήδη εδώ και μέρες η Υπηρεσία Καθαριότητας επιδίδεται στο «καθάρισμα» ενός μεγάλου χώρου στο πρώην στρατόπεδο Κωτσάλου, απέναντι από εκεί όπου βρίσκεται το Κοινωνικό Κατάστημα του Δήμου Καβάλας με σκοπό ο χώρος να «αποδοθεί» στους πολίτες για χρήσεις αναψυχής, η Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής μεθοδεύει τη δημιουργία ενός «πράσινου σημείου» στην είσοδο του πρώην Στρατοπέδου.

«Εκεί θα μπορούνε οι Καβαλιώτες να πηγαίνουν ογκώδη αντικείμενα που δεν χρειάζονται αλλά και μεγάλες συσκευές προς ανακύκλωση», γνωστοποιεί ο Κυριάκος Σταυρίδης, συμπληρώνοντας πως ο στόχος της Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής είναι το «πράσινο σημείο» αυτό να λειτουργήσει εντός του τρέχοντος έτους.