Κ. Χανδρουλίδης: Η έλλειψη ρευστότητας στη ΔΕΥΑΚ θα δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινότητα!

Δηκτική δήλωση του προέδρου των εργαζομένων στην Επιχείρηση μετά την καταψήφιση του «δανείου» του 1,8 εκ. ευρώ από το Δημοτικό Συμβούλιο - Οι «μπηχτές», τα αδιέξοδα, οι ανακρίβειες, οι «δήθεν ανενημέρωτοι» και τα συγχαρητήρια στον Δήμαρχο

Λίγες ώρες μετά την καταψήφιση, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 4 Μαΐου 2020, από το Δημοτικό Συμβούλιο του αιτήματος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Καβάλας για έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 1,8 εκ. ευρώ [διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ εδώ] ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ δηλώνει τουλάχιστον… απαισιόδοξος.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο facebook, ο Κώστας Χανδρουλίδης στηλιτεύει την απόφαση του Σώματος να καταψηφίσει τη συγκεκριμένη διευκόλυνση που θα έδινε «εφόδια» στην Επιχείρηση να συνεχίσει να κερδίζει στη μάχη της καθημερινότητας και δηλώνει ότι φοβάται τα αδιέξοδα που, αναπόφευκτα, θα δημιουργηθούν.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ επίσης διαψεύδει δηλώσεις του επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας Μάκη Παπαδόπουλου σχετικά με «αυξήσεις 300.000 ευρώ» στο προσωπικό, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες ουδέποτε δόθηκαν, ενώ αντίστοιχα συγχαίρει τον Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη για τη στάση του.

Τέλος, ενδιαφέρον έχει το σκέλος της δήλωσης Χανδρουλίδη που αναφέρεται στο «παρελθόν» της ΔΕΥΑΚ και αναφέρει τα εξής: «Όταν ο Δήμαρχος αποφασίσει να ασχοληθεί με το παρελθόν, θα μας βρει δίπλα του»!

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της δήλωσης Χανδρουλίδη:

Μακάρι να βγει η Επιχείρηση αλώβητη από τη συγκεκριμένη απόφαση, αλλά δεν το βλέπω…

«Παρακολούθησα σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς είχε θέμα σχετικά με τη διευκόλυνση-άτοκο δανεισμό της ΔΕΥΑΚ. Τελικά το θέμα δεν ψηφίστηκε. Λυπάμαι πολύ διότι η κατάσταση είναι πραγματικά κρίσιμη ως προς τη λειτουργία της επιχείρησης. Ήδη κοντεύουμε να κερδίσουμε το στοίχημα με τη μάχη της καθημερινότητας καθώς μας δόθηκαν τη συγκεκριμένη περίοδο τα πολεμοφόδια.

Εύχομαι η επάνοδος στην καθημερινότητα μετά την άρση των μέτρων να είναι τέτοια που να μη μας οδηγήσει σε αδιέξοδα. Πολύ φοβάμαι ότι η έλλειψη ρευστότητας τη συγκεκριμένη περίοδο, θα δημιουργήσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης ως προς την καθημερινότητα.

Η αγορά δεν μπορεί να δώσει με πίστωση υλικά, ούτε να παρέχει υπηρεσίες χωρίς να της παρέχεις ρευστότητα. Δυστυχώς ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις όλοι μας ως κοινωνία. Μακάρι να βγει η Επιχείρηση αλώβητη από τη συγκεκριμένη απόφαση, που δεν το βλέπω. Και αν μας προσπεράσουν τα προβλήματα, ακόμη και να επαναφέρουν το θέμα, η μάχη με την καθημερινότητα δύσκολα θα επανέλθει, ειδικά τώρα που έρχεται η καλοκαιρινή περίοδος που είναι και η πιο δύσκολη.

Θέλω να σταθώ όμως σε ένα τεράστιο ψέμα που ειπώθηκε σήμερα από τον Μάκη Παπαδόπουλο ως προς τις μισθοδοσίες των εργαζομένων. Είπε συγκεκριμένα ότι δόθηκαν 300.000 ευρώ σε αυξήσεις και επιδόματα σε συγκεκριμένη μερίδα εργαζομένων. Το άκουσε και άλλος δημοτικός σύμβουλος και εντέχνως το αναπαρήγαγε όπως και άλλες μπηχτές…

Ξεχνάει ότι όταν εμείς φωνάζαμε και τρέχαμε στο ΣΕΠΕ αυτός και πάλι εντέχνως πάντα απουσίαζε διότι δεν του έδιναν τις εισηγήσεις των θεμάτων και πολλά άλλα που δεν είναι του παρόντος.

Δηλώνω ότι δεν δόθηκε καμία αύξηση σε κανέναν εργαζόμενο γιατί δεν προβλέπεται από τον Νόμο, εμείς πληρωνόμαστε βάσει δικαστικής απόφασης και ανήκουμε στο ενιαίο μισθολόγιο, ούτε δόθηκε κανένα επίδομα θέσης πλην ενός που συνταξιοδοτήθηκε και τοποθετήθηκε άλλος στη θέση του.

Τέλος, θέλω να συγχαρώ τον πολιτικό πολιτισμό του Δημάρχου ο οποίος ενώ μπορεί να αποδείξει τα πάντα, αυτός κοιτά μόνο μπροστά… ένα μπροστά που τελικά τον αδικεί…

Δηλώνω δημόσια ότι όταν ο Δήμαρχος αποφασίσει να ασχοληθεί με το παρελθόν, θα μας βρει δίπλα του!

Ζητώ από τον Δήμαρχο να φέρει μοναδικό θέμα της ΔΕΥΑΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο και επαναλαμβάνω: πολλοί γνωρίζουν καθώς τους ενημερώνουμε εδώ και πέντε χρόνια, ας σταματήσουν να το παίζουν ανημέρωτοι…».