Καβάλα, καιρός: Βροχές, καταιγίδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας [καιρικοί χάρτες]

Πότε θα επηρεάσουν τα φαινόμενα την Ανατολική Μακεδονία και την Καβάλα-Αναλυτική πρόγνωση

Συνεχίζει να επιμένει η καιρική αστάθεια στη χώρα μας και δη στην Ανατολική Μακεδονία και στην περιοχή της Καβάλας, με βροχές, καταιγίδες, τοπικά ίσως ισχυρές και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, σε χαμηλότερα από τον μέσο όρο της εποχής επίπεδα.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 αναμένονται τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικότερα και νοτιότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στο Ιόνιο και στα δυτικά παράκτια τμήματα, καθώς και στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη κατά τόπους.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στα περισσότερα ηπειρωτικά, με έμφαση στα δυτικά, στην βόρεια Πελοπόννησο, στη Μακεδονία και στη Θράκη.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία με έμφαση στα παράκτια, στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο, καθώς και στο Ιόνιο κατά τόπους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια, από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 αναμένονται τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, στα περισσότερα τμήματα του Αιγαίου (κυρίως στα ανατολικά) και κατά τόπους στο Ιόνιο.

Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στην Χαλκιδική, στην παράκτια Ανατολική Μακεδονία και στα Δωδεκάνησα.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, με έμφαση στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο κεντρικό, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ στο Ιόνιο, έως 3-4 μποφόρ στα βόρεια και δυτικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια, από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

*Πηγή: northmeteo.gr φωτογραφία: Γιάννης Ζάχαρης-Meteokav Team