ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κατά Μακάριου: «Πυροτέχνημα» η μετονομασία της σήραγγας Συμβόλου σε «Νικολάου Μάρτη»

Δηκτική ανακοίνωση της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος κατά του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας με «καρφιά» για τα «κλειστά» σύνορα

Τη μετονομασία της σήραγγας Συμβόλου στην Εγνατία Οδό σε σήραγγα «Νικολάου Μάρτη», κατόπιν υιοθέτησης από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας δικής του πρότασης, ανακοίνωσε την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Στη σχετική δήλωσή του ο κ. Λαζαρίδης έκανε λόγο για «μια απόφαση με έντονο συμβολισμό για την περιοχή μας και ευρύτερα για τη Μακεδονία», μια απόφαση-«έμπρακτη αναγνώριση τιμής του σπουδαίου Μακεδόνα πολιτικού, του σημαντικού ανθρώπου και συμπολίτη μας, Νικολάου Μάρτη, ως το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να πράξουμε γι’ αυτόν».

Μια μέρα μετά, η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ «επιτίθεται» στον Μακάριο Λαζαρίδη με μια σαρκαστική ανακοίνωση που αποδομεί την κίνηση της μετονομασίας της σήραγγας Συμβόλου σε «Σήραγγα Νικολάου Μάρτη» υποβαθμίζοντάς τη σε «πυροτέχνημα επικοινωνιακής πολιτικής».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Οι τοπικές κοινωνίες άλλες ενέργειες έχουν ανάγκη…

«Η  σήραγγα του Συμβόλου όρους μετονομάζεται σε «Νικόλαος Μάρτης». Κυβερνητικός βουλευτής μάλιστα της Καβάλας αγωνίζεται να πείσει ότι πρόκειται για κίνηση μεγάλου συμβολισμού, που έρχεται στην πιο κατάλληλη εποχή και αποδεικνύει το κολοσσιαίο ενδιαφέρον του για την περιοχή μας και τις μεγάλες νίκες που καθημερινά πετυχαίνει.

Σχεδόν έχουμε πειστεί ότι η κίνηση αυτή θα αναγνωριστεί σε διεθνή κλίμακα και χιλιάδες τουρίστες, κυρίως από τις γειτονικές χώρες, θα σπεύσουν να επισκεφτούν την Καβάλα για έναν και μόνο λόγο: να περάσουν από την συγκεκριμένη σήραγγα.

Ένα πρόβλημα μόνο θα αντιμετωπίσουν οι χιλιάδες αυτοί επισκέπτες: τα σύνορα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι κλειστά, οπότε αναγκαστικά ίσως κατευθυνθούν στην Χαλκιδική.

Οι τοπικές κοινωνίες, η Καβάλα, η Θάσος, άλλες ενέργειες έχουν ανάγκη σ’ αυτήν τη ζοφερή περίοδο που διανύουμε. Όχι πυροτεχνήματα επικοινωνιακής πολιτικής. Ουσιαστικές και αποτελεσματικές αποφάσεις που θα αντιμετωπίζουν τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής μας».

ΥΓ: Προτείνουμε στα πρότυπα της εκδήλωσης στη Σαντορίνη να κόψουν και μια κορδέλα στη σήραγγα για το νέο όνομα.