Καβάλα, καιρός: Επανέρχεται η αστάθεια. Αναλυτική πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο [καιρικοί χάρτες]

Διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία στον δρόμο από τη Δράμα προς τη Θεσσαλονίκη από πτώσεις δέντρων-Έρχεται διήμερο με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους-Πότε θα παρουσιάσουν ύφεση τα φαινόμενα

Μετά την παρατεταμένη ζέστη ο καιρός παρουσίασε αλλαγή το απόγευμα της Παρασκευής 3 Ιουλίου 2020, επηρεάζοντας κυρίως τους Νομούς Δράμας και Σερρών, ενώ στον Νομό Καβάλας τα φαινόμενα περιορίστηκαν σε ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα xronikadramas.gr, διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία στον δρόμο από τη Δράμα προς τη Θεσσαλονίκη λίγο μετά το χωριό Κουδούνια λόγω πτώσεων δέντρων στο σημείο.

Η αστάθεια φαίνεται να επανέρχεται το Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν και τον Νομό Καβάλας, τουλάχιστον τα ορεινά, ενώ δεν αποκλείεται να επηρεαστούν πρόσκαιρα και τα πεδινά τμήματα του Νομού.

Αναλυτική πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Στερεά και της Πελοποννήσου.

Σταδιακά και μέχρι τις απογευματινές-πρώτες βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, ενώ υπάρχει πιθανότητα να είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια, από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις πρωινές ώρες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία κατά τόπους, καθώς και στη Θεσσαλία και στη βόρεια Στερεά και πιθανόν στις Σποράδες.

Πρόσκαιρα είναι πιθανό να υπάρξει ύφεση, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες και μετά τα φαινόμενα θα γενικευτούν και θα ενταθούν στη Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία, στα δυτικότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ήπειρο, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο.

Ύφεση θα παρουσιάσουν τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και στην Ανατολική Μακεδονία.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα παραμείνουν κατά τόπους στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφορ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια, από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

*Πηγή: northmeteo.gr

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.