Στην Καβάλα η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Ποια θέματα κατέγραψε

Η Μαρία Αντωνίου συναντήθηκε με τους Δημάρχους των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με τον Αντιπεριφερειάρχη και με τον εντεταλμένο σύμβουλο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο πλαίσιο περιοδείας της στην περιοχή

Στην Καβάλα βρέθηκε η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, στο πλαίσιο περιοδείας της στην περιοχή. Η κ. Αντωνίου συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου 2020 με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη, τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, τον Δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, τον Δήμαρχο Θάσου, Λευτέρη Κυριακίδη, τον Δήμαρχο Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη και με τον εντεταλμένο σύμβουλο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και αντιπρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Αλέξη Πολίτη, προκειμένου να καταγράψει τα επί μέρους ανά Δήμο, αλλά και ευρύτερα σε επίπεδο Νομού προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, αλλά και τα αναπτυξιακά έργα τα οποία είτε «τρέχουν» είτε βρίσκονται σε επίπεδο σχεδιασμού.

Ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο πεπαλαιωμένο αρδευτικό δίκτυο στην Πιέρεια κοιλάδα, στις μελέτες για την Περιμετρική, στον Ε61, στο νέο κρηπίδωμα στο λιμάνι της Κεραμωτής και στη σύνδεσή του με το επαρχιακό δίκτυο, καθώς και στην άρση της αδικίας -όπως τη χαρακτήρισε- η οποία αφορά στο μισθολογικό κόστος εργασίας του 4 και 12%.

Όσον αφορά τους Δημάρχους, ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε στη σιδηροδρομική σύνδεση με Θεσσαλονίκη, στην Περιμετρική και στην αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου, ο κ. Αναστασιάδης στα Τενάγη και στο Γεωθερμικό Πεδίο και ο κ. Κυριακίδης στην κατασκευή του νέου λιμανιού στη Θάσο, ενώ ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενιαίας ανάπτυξης της περιφερειακής συνείδησης.

Η περιοδεία της κ. Αντωνίου θα συνεχιστεί και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 με σειρά επαφών και με επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων.