Γ. Εριφυλλίδης για Χρ. Βακιρτζή: Αιώνιο το παράδειγμά της και ο αγώνας της για ζωή, τέχνη και αγάπη!

Ο πρόεδρος του Ομίλου «Η Καβάλα μπροστά» αποχαιρετά με ένα δικό της ποίημα την υπεύθυνη του Τομέα Γραμμάτων και Τεχνών του ομίλου

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 59 ετών άφησε το πρωί της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2020 σε ιδιωτική κλινική η Καβαλιώτισσα ποιήτρια και συγγραφέας Χρυσούλα Βακιρτζή μετά από πολύμηνη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Μεταξύ άλλων, η εκλιπούσα δραστηριοποιούνταν κοινωνικά το τελευταίο διάστημα ως ενεργό μέλος του Ομίλου Κοινωνικού και Πολιτικού Προβληματισμού «Η Καβάλα μπροστά».

Ο πρόεδρος του Ομίλου Γιάννης Εριφυλλίδης επέλεξε να αποχαιρετήσει τη «φίλη» Χρυσούλα Βακιρτζή με ένα δικό της ποίημα το οποίο η ίδια προσέφερε στον Όμιλο στο πλαίσιο της έκθεσης Εικαστική Περιπλάνηση 2019.

Διαβάστε τι έγραψε στο facebook ο Γιάννης Εριφυλλίδης και αμέσως παρακάτω το επίμαχο ποίημα, ένα από τα τελευταία της εκλιπούσας:

«Με βαθιά οδύνη ο όμιλος “Η Καβάλα Μπροστά” αποχαιρετά σήμερα τη δραστήρια, αξιαγάπητη και ακαταπόνητη Υπεύθυνη Τομέα Γραμμάτων και Τεχνών του ομίλου, Χρυσούλα Βακιρτζή.

Η Χρυσούλα ήταν και θα είναι προσωπική μου φίλη και είμαι πραγματικά συγκλονισμένος από τα δυσάρεστα νέα.

Η Χρυσούλα συμμετείχε πάντοτε με ενθουσιασμό σε όλες τις εκδηλώσεις του ομίλου. Φωτογραφίες, μεταξύ άλλων, από την παρουσία της στην έκθεση Εικαστική Περιπλάνηση 2019 και ένα από τα ποιήματα που έγραψε ειδικά για τις δράσεις του ομίλου.

Αιωνία η μνήμη της. Αιώνιο το παράδειγμά της, η δύναμη και το φως της ψυχής της και ο αγώνας της για ζωή, τέχνη και αγάπη».