Δημοτικό Ωδείο Καβάλας: Στο πλευρό των Καθηγητών που ζητούν μονιμοποίηση ο Θόδωρος Μουριάδης

Ο Δήμαρχος Καβάλας θα υποστηρίξει ενώπιον του Δικαστηρίου την προσφυγή τους

Την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 εκδικάζεται στην Καβάλα η προσφυγή 21 Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας οι οποίοι ζητούν τη μονιμοποίησή τους στον Οργανισμό στον οποίο προσφέρουν για πολλά συναπτά έτη, κατά μέσον όρο, τουλάχιστον 15.

Ως γνωστόν, το ΔΩΚ δεν έχει μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, ανανεώνοντας κάθε χρόνο τις συμβάσεις των Καθηγητών του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για το ίδιο το Ωδείο, αφού η γραφειοκρατία προκαλεί καθυστερήσεις στις διαδικασίες πρόσληψης, πληρωμής, εργασιακή ανασφάλεια κ.ο.κ.

Οι προσφεύγοντες Καθηγητές υποστηρίζουν στην προσφυγή τους ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Ωδείου και ζητούν τη μονιμοποίησή τους, γεγονός το οποίο προκύπτει από την πολύχρονη απασχόλησή τους, έστω και υπό το καθεστώς των διαρκώς ανανεούμενων συμβάσεων.

Από την πρώτη στιγμή ο Θόδωρος Μουριάδης έχει δηλώσει ότι θα σταθεί στο πλευρό των 21 Καθηγητών και στο Δικαστήριο της 21ης Μαρτίου 2021, μάλιστα, ο Δήμαρχος Καβάλας θα καταθέσει υπέρ της ικανοποίησης του δίκαιου αιτήματός τους ενώπιον της Έδρας.