Καβάλα: Το Πολεμικό Ναυτικό τιμάει τα 200 χρόνια ελεύθερης Ελλάδας [φωτογραφίες]

Η ΤΠΚ «Ξένος» κλάσης La Combattante IIIB στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος»-Το μήνυμα του Πολεμικού Ναυτικού από την Καβάλα για την Εθνική Επέτειο και η φωτογραφική ματιά του Πασχάλη Παλαβούζη

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχει με την παρουσία του στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με τον κατάπλου της ΤΠΚ «Ξένος» νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Μαρτίου 2021.

Το μήνυμα του Πολεμικού Ναυτικού από την Καβάλα για τα 200 χρόνια Ελεύθερης Ελλάδας

Ο συγγραφέας, ιστορικός-ερευνητής Αεροπορικής και Στρατιωτικής Ιστορίας, Πασχάλης Παλαβούζης δίνει το δικό του μήνυμα για τη μεγάλη γιορτή του Έθνους, συνοδεία φωτογραφιών από το πλοίο: «25 Μαρτίου 2021-200 χρόνια ελευθερίας! Απόγονοι του Κανάρη, του Μιαούλη, του Τομπάζη, του Σαχτούρη, του Τσαμαδού, της Μπουμπουλίνας και τόσων άλλων αγωνιστών του ’21… Κατέπλευσαν σήμερα εν μέσω ξαφνικής Μαρτιάτικης θυέλλης στο λιμάνι μας για τις επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις. Με αναπεπταμένη τη γαλανόλευκη. Αυτήν που κυματίζει αδιάκοπα στις θάλασσές μας! ΤΠΚ “Ξένος” (P27), κλάσης La Combattante IIIBΧρόνια Πολλά Πολεμικό Ναυτικό! Χρόνια Πολλά Καβάλα! Χρόνια Πολλά Ελλάδα!».

*Φωτογραφίες: Πασχάλης Παλαβούζης Κεντρική Φωτογραφία: Θανάσης Σοφιανός