ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Υπάρχουν ευθύνες για το πρόβλημα στο Λιμάνι της Κεραμωτής και αυτές πρέπει να αποδοθούν

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος κάνει λόγο για «αλλοπρόσαλλες αποφάσεις» και «πολιτική τύπου ακορντεόν» που δημιούργησαν πρόβλημα στην καθαριότητα του λιμανιού

Το πρωί της Πέμπτης 1 Απριλίου 2021 ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης δήλωσε ότι «λύθηκε το θέμα της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Κεραμωτής» [διαβάστε τη δήλωσή του πατώντας εδώ], σπεύδοντας να ευχαριστήσει τόσο τον υπουργό Ναυτιλίας όσο και τον Δήμαρχο Νέστου και τη Διοίκηση της ΟΛΚ ΑΕ.

Λίγες ώρες μετά, η Νομαρχιακή Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταγγέλλει «πολιτική τύπου ακορντεόν» για το ζήτημα, αφήνοντας σαφείς «αιχμές» ότι «το πρόβλημα λύθηκε από αυτούς που το προκάλεσαν» και κάνοντας λόγο για «αλλοπρόσαλλες αποφάσεις».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

«Διαβάζουμε σήμερα στον τοπικό Τύπο ότι Λύθηκε το θέμα της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Κεραμωτής”. Εντοπίζουμε, λοιπόν, δύο θετικά σημεία: πρώτον, ότι αναγνωρίστηκε ότι υπήρχε πρόβλημα και, δεύτερον, ότι λύθηκε από αυτούς που το προκάλεσαν.

Διαπιστώνουμε ότι για την Νέα Δημοκρατία η λογική της πολιτικής τύπου “ακορντεόν” έχει εφαρμογή παντού.

Είναι σημαντικό πάντως, να αναγνωρίζουν ότι οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις τους στο θέμα της καθαριότητας του λιμανιού της Κεραμωτής δημιούργησαν πρόβλημα.

Άρα, υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες σε αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα. Ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν.