Ο Δημήτρης Χίζαρης συνταξιοδοτείται και ευχαριστεί…

Αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση του τέως Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας μετά από 40 χρόνια εργασίας, εκ των οποίων τα 36 ως δημόσιου λειτουργού

Μετά από 40 και πλέον έτη εργασίας, εκ των οποίων τω 36 ως δημόσιου λειτουργού, ο Υγιεινολόγος και Επόπτης Δημόσιας Υγείας Δημήτρης Χίζαρης συνταξιοδοτείται και με ανακοίνωση θέλησε να ευχαριστεί όλους όσους συνεργάστηκε αυτό το διάστημα. Ο τέως Προϊστάμενος της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Προϊστάμενος του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου, πέρα από τις ευχαριστίες του ζητά συγνώμη απ’ όσους τυχόν πίκρανε, όμως επισημαίνει ότι η προσπάθεια του ήταν να είναι δίκαιος.

Καταλήγει δε λέγοντας ότι μετά από 1-2 μήνες ξεκούρασης, θα ασχοληθεί με τον τομέα του συμβούλου των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δημήτρη Χίζαρη:

«Μετά από 40 χρόνια και 6 μήνες συνεχόμενης ασφάλισης, εκ των οποίων τα 36 χρόνια υπηρεσίας στο ελληνικό δημόσιο, υποβάλω την παραίτηση μου»

«“Τι ανταποδώσω τω Κύριω Και Θεω Μου για όσα επιφύλαξε εις την ελαχιστότητά μου , από τότε που απέκτησα συνείδηση του εαυτού μου”», Κυρίες και Κύριοι, χρησιμοποίησα ως εισαγωγή τα λόγια του Μακαριστου μου Δεσπότη κυρού Προκοπίου, για τα 40 χρόνια της ποιμαντορικής του διακονίας , στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή του στο αμφιθέατρο της ΠΕ Καβάλας, το 2014.

Μετά από 40 χρόνια και 6 μήνες συνεχόμενης ασφάλισης, εκ των οποίων τα 36 χρόνια υπηρεσίας στο ελληνικό δημόσιο, ήρθε η ώρα να υποβάλω την παραίτηση μου από την θέση του δημόσιου λειτουργού.

Με αφορμή την σημερινή μέρα δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τον Καλό Θεό για τα ανεκτίμητα δώρα που μου χάρισε στην ζωή αυτή, τους δυο υπέροχους κεκοιμημένους πλέον γονείς μου, τους ακάματους ζώντες και κεκοιμημένους δασκάλους μου στο δημοτικό αλλά και τους καθηγητές  μου ,στο γυμνάσιο και λύκειο  οι οποίοι προσπάθησαν ακατάπαυστα ο καθένας από  την πλευρά  του να μας κάνουν   πρώτα ανθρώπους και μετά σοφούς ή επιστήμονες και πραγματικά πιστέψτε με, το πέτυχαν.

Επίσης θέλω να ζητήσω μέσα από την ψυχή μου ταπεινά συγγνώμη  αν  κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων μου, έβλαψα η πίκρανα η στεναχώρησα κάποιους η κάποιες, αλλά ποτέ δεν το έκανα με κάποια ιδιοτέλεια. Ήμουν σκληρός, αλλά θέλω να πιστεύω ότι ήμουν όσον το δυνατόν να είναι ο άνθρωπος και δίκαιος με τους συνανθρώπους μου και αν κάποιος ακόμη και σήμερα πιστεύει ότι τον έχω αδικήσει, μπορεί να με βρει, να πιούμε ενα καφεδάκι και να του ζητήσω ταπεινά συγγνώμη.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, τα ΜΜΕ που με την κριτική σας, άλλοτε καλοπροαίρετη  και άλλοτε όχι , προσπαθήσατε να κάνετε το έργο μου  πιο εποικοδομητικό, αλλά καλό θα είναι, πριν κρίνετε η καταδικάσετε τον άλλον, να βάζετε τον εαυτόν σας , στην δική του θέση και να ακούτε και  τις αιτιάσεις του.

Επίσης  θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου, γενικά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ιδιαίτερα στην υπηρεσία μου, με τους οποίους περνούσαμε μαζί περισσότερες ώρες απ ότι  περνούσαμε με τις οικογένειες μας, τα ξενύχτια, τις ατέλειωτες ώρες υπερωριών που κάναμε, άλλοτε  αμοιβόμενες και άλλοτε όχι για την άψογη και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη και ταυτόχρονα την προστασία και διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον πολιτικό μου προϊστάμενο Αντιπερειφερειάρχη ΠΈ Καβάλας Αντωνιάδη Κωνσταντίνο  καθώς και τους προκατόχους του, για την συνεργασία που είχαμε, ζώντες και κεκοιμημένους και εύχομαι εκ βάθους καρδίας Ο Θεός να τους Ευλογεί καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους.

Εδώ θέλω να τονίσω ότι σήμερα τόσο ο δημόσιος τομέας αλλά και ο ιδιωτικός αλλά και γενικά η ζωή μας, δεν χρειάζονται διευθυντές και προϊσταμένους υπαλλήλους και γραφειοκράτες  αλλά ηγέτες με όλη την σημασία της λέξης, και να γνωρίζουν ότι όταν κάνεις το καλό για τον συνάνθρωπο σου, έστω και με κίνδυνο να κατηγορηθείς εσύ, Ο Θεός δεν σε εγκαταλείπει και ποτέ δεν θα αφήσει να κυριαρχήσει το άδικο.

Από σήμερα συνταξιούχος μεν, αλλά όχι απόμαχος της ζωής. Μετά από 1-2 μήνες απαιτούμενης ξεκούρασης, πνευματικής και σωματικής και με την Ευλογία του Κυρίου, θα ασχοληθώ στον τομέα του συμβούλου των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος προσφέροντας τις υπηρεσίες μου  σε όσους τυχόν θα τις θελήσουν.

Και πάλι σας ευχαριστώ για Όλα και εύχομαι και σε εσάς να ζήσετε αυτή την ευλογία του Θεού».