Καβάλα: Άγνωστος ή άγνωστοι «σκοτώνουν» τα δέντρα στην περιμετρική οδό [φωτογραφίες]

Τα δέντρα έχουν εμφανή σημάδια από χτύπημα με τσεκούρι-Το συμβάν λαμβάνει χώρα εδώ και 3-4 χρόνια χωρίς να έχει εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες-Ιδιώτης προσπάθησε να «σώσει» τα δέντρα αλλά και πάλι ο δράστης «ξαναχτύπησε»

Ένα ακατανόητο γεγονός λαμβάνει χώρα στην περιμετρική οδό της Καβάλας, από το ύψος του Πουλίδειου μέχρι τη γέφυρα, καθώς άγνωστος ή άγνωστοι δράστες χτυπούν τις ακακίες με τσεκούρι αφαιρώντας τον φλοιό των δέντρων, με αποτέλεσμα αυτά να ξεραίνονται και να «πεθαίνουν».

Σύμφωνε με περιοίκους, το συγκεκριμένο γεγονός λαμβάνει χώρα εδώ και 3-4 χρόνια, ενώ πριν από περίπου έναν χρόνο κάτοικοι της περιοχής είχαν επισημάνει το γεγονός στους αρμοδίους, χωρίς, ωστόσο, μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες.

Η μόνη λογική εξήγηση σε αυτήν την παρανοϊκή ενέργεια είναι ο δράστης ή οι δράστες να αφαιρούν τον φλοιό των δέντρων -όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες- προκειμένου να ξεραθούν με σκοπό είτε να «πεθάνουν» είτε να τα κόψουν για ξυλεία.

Χαρακτηριστικό, δε, της μανίας και της εμμονής του δράστη ή των δραστών είναι το γεγονός ότι αφαίρεσαν από κάποια δέντρα ακόμη και την επικάλυψη χαλκού την οποία τοποθέτησε ιδιώτης προκειμένου να σώσει τα δέντρα.