Κλειστός για 3 μήνες ο κόμβος της Άσπρης Άμμου

Διαβάστε τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό, που αποφάσισε η ΕΛΑΣ, για την κατασκευή πλευρικών σταθμών διοδίων

Κλειστός για 3 μήνες θα είναι ο κόμβος της Εγνατίας Οδού στην Άσπρη Άμμο, προκειμένου διευκολυνθούν οι εργασίες της Α’ φάσης κατασκευής των πλευρικών διοδίων. Αυτό αποφάσισε η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας που με ανακοίνωση της έκανε γνωστό ότι το μέτρο αυτό θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 19 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 19 Οκτωβρίου.

Πέρα από το κλείσιμο των δύο εισόδων (προς Θεσσαλονίκη και Ξάνθη), αποφασίστηκε ο μερικός αποκλεισμός της εξόδου της Εγνατίας Οδού για τα οχήματα που κινούνται στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Ξάνθη και επιθυμούν να εξέλθουν από τον αυτοκινητόδρομο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών:

α) τα οχήματα που επιθυμούν να κινηθούν προς Ξάνθη θα εισέρχονται στην Εγνατία οδό μέσω του Α/Κ Αγίου Σίλα ή του κλάδου σύνδεσης μετά την Άσπρη Άμμο.

β) τα οχήματα που επιθυμούν να κινηθούν προς Θεσσαλονίκη κάτω των 5 τόνων θα εισέρχονται στην Εγνατία οδό μέσω των Α/Κ Αγίου Σίλα ή Α/Κ Πέρνης, κατά περίπτωση, ενώ τα οχήματα άνω των 5 τόνων θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο υποχρεωτικά μόνο μέσω του Α/Κ Πέρνης.

Τα έργα θα εκτελούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτός αν αυτά επιβάλλονται για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και την αντιμετώπιση τελείως προσωρινών καταστάσεων, κατόπιν όμως έγκρισης του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας. Η σήμανση θα παραμένει και κατά τη διάρκεια της νύχτας.