Η ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα και ο… επίμονος Καναδός

Το δίκιο του θα το αναζητήσει όσο κι αν του κοστίσει, όσος χρόνος κι αν χρειαστεί

Μερικούς ανθρώπους θέλεις να τους έχεις φίλους. Μερικούς, όμως, δεν θέλεις, οπωσδήποτε, να τους έχεις εχθρούς. Κάπως έτσι είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Καβάλα 1965. Ο Άλεξ Χαντιτάτζι είναι επίμονος. Δεν θέλει να χάνει. Και γι’ αυτό το πάει μέχρι το τέλος. Τέτοιον άνθρωπο δεν θέλεις να τον έχεις εχθρό. Το δίκιο του θα το αναζητήσει όσο κι αν του κοστίσει, όσος χρόνος κι αν χρειαστεί.

Έχει χρήματα, είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, πρόσφατα δε δημοσιεύτηκε ότι μια από τις εταιρίες του, η Radius Financial, έγραψε ιστορία στο Καναδά αφού βραβεύτηκε με τόσα χρυσά μετάλλια όσα καμία άλλη ομοειδής.

Ήθελε να ανεβάσει την ΠΑΕ στη Super League 2 όταν αυτό φαινόταν για όλους μια χαμένη υπόθεση. Και το έκανε! Τα έβαλε με όλους, έφτασε στα δικαστήρια, επέμεινε και… κέρδισε! Κέρδισε η πόλη, κέρδισε η Καβάλα! Ήταν εξαρχής αποφασισμένος να το πάει μέχρι το τέλος. Κι αυτό το κατάλαβαν όλοι, ακόμα κι αυτοί που βρέθηκαν απέναντί του ως αντίδικοι αλλά και οι λίγοι, ελάχιστοι, ντόπιοι «Εφιάλτες».

Έφτασε μέχρι την FIFA. Το έκανε από αγάπη στην ομάδα της Καβάλας, το έκανε από εγωισμό γιατί δεν έμαθε να χάνει, το έκανε για κάποιον άλλο λόγο; Δεν το γνωρίζουμε! Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η ΠΑΕ ΑΟΚ απέκτησε έναν επίμονο μαχητή που έδειξε ότι ξέρει να κερδίζει. Κι αυτό δεν είναι κομπλιμέντο αλλά κυνική διαπίστωση.

Αν τελικά η ομάδα καταφέρει να πετύχει το στόχο της, σ’ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα οφείλεται σ’ αυτόν. Μάλιστα απ’ αυτόν είναι πιθανό να επωφεληθούν και κάποιες άλλες ομάδες που κοιτούν προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία και τον έχουν ήδη… μπροστάρη τους. Αν o μη γένοιτο όμως δεν τα καταφέρει, οι Καβαλιώτες θα πρέπει να ξέρουν ότι έκανε τα πάντα και έφτασε εκεί που σπάνια άλλοι παράγοντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου φτάνουν για να διεκδικήσει το δίκαιο του.

Κι αυτό από μόνο του είναι ένα δείγμα γραφής, για το πώς σκέφτεται, πώς αντιδρά και πώς «παλεύει»!