Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Ελευθερούπολης [φωτογραφίες]

Το «παρών» έδωσαν και όλοι οι βουλευτές του Νομού Καβάλας-Το μήνυμα του Υπουργού, του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη και του βουλευτή Καβάλας, Μακάριου Λαζαρίδη για την ημέρα μνήμης και τιμής του Παγγαίου

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε η απελευθέρωση της Ελευθερούπολης και της περιοχής του Παγγαίου από τον Οθωμανικό Ζυγό το 1912 το πρωί της Κυριακής 17 Οκτωβρίου 2021.

Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής ξεκίνησαν με την επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Δημοτικού Πάρκου στην Ελευθερούπολη.

Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Μακάριος Λαζαρίδης και Γιάννης Πασχαλίδης, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΑΜ-Θ, Αλέξης Πολίτης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου.

Η δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου
Παραβρέθηκα σήμερα στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου απελευθέρωσης της Ελευθερούπολης και της περιοχής του Παγγαίου από τον Οθωμανικό ζυγό, το 1912, που πραγματοποιήθηκαν στην Ελευθερούπολη. Οφείλουμε να διατηρούμε την ιστορική μνήμη και να τιμούμε αυτούς που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της Πατρίδας μας.

Η δήλωση του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη
Τιμήσαμε σήμερα την Επέτειο απελευθέρωσης της Ελευθερούπολης και της περιοχής του Παγγαίου από τον Οθωμανικό ζυγό, τον Οκτώβριο του 1912, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, βουλευτών της Π.Ε. Καβάλας και των αρχών του τόπου. Διατηρούμε την ιστορία μας και τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για την Πατρίδα.

Η δήλωση του βουλευτή Καβάλας, Μακάριου Λαζαρίδη
Ημέρα μνήμης και τιμής η σημερινή. Τιμούμε τα 109 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελευθερούπολης και της περιοχής του Παγγαίου από τον οθωμανικό ζυγό. Τιμούμε τους ήρωες προγόνους μας που, μετά από πέντε αιώνες σκλαβιάς, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα και τις νέες γενιές. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς και τους ευγνωμονούμε. Με παρακαταθήκη την προσφορά τους, οφείλουμε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και στην προάσπιση των αξιών και των ιδανικών που μας κληρονόμησαν. Χρόνια Πολλά Ελευθερούπολη, Χρόνια Πολλά Παγγαίο.