Κορονοϊός: Εξετάζονται νέα μέτρα στην εστίαση για τους ανεμβολίαστους

Στο τραπέζι το ενδεχόμενο να αποκλειστούν από την εστίαση ή να υποβάλλονται σε τεστ καθημερινά-Τι απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης για την απόφαση της Σιγκαπούρης να μην καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες ανεμβολίαστων πολιτών

Νέα μέτρα στην εστίαση ενδέχεται να έρθουν το επόμενο χρονικό διάστημα και οι ανεμβολίαστοι μπορεί να αποκλειστούν από όλους τους χώρους. Συγκεκριμένα, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για νέα μέτρα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ τα κρούσματα κορονοϊού σπάνε  το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Σε αυτό το πλαίσιο και μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στο ερώτημα αν θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να αποκλειστούν από την εστίαση ή να υποβάλλονται σε τεστ καθημερινά οι ανεμβολίαστοι, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «όλα αυτά είναι ενδεχόμενα ανοιχτά, θα μπορούσαν δυνητικά να γίνουν αν η κατάσταση γίνει πολύ χειρότερη».

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο καθολικού lockdown λέγοντας ότι όλα τα μέτρα που εξετάζει η Κυβέρνηση έχουν στόχο να μην επηρεάσουν τη ζωή των εμβολιασμένων που κινδυνεύουν μεν να κολλήσουν ή να νοσήσουν από κορονοϊό, αλλά δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του από την εφαρμογή των νέων μέτρων λέγοντας ότι «ξεκόλλησαν» τη πορεία των εμβολιασμών, καθώς έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες ραντεβού πρώτης δόσης.

Κληθείς, δε, να σχολιάσει την απόφαση της Σιγκαπούρης να μην καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες ανεμβολίαστων πολιτών, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι πιστεύει ότι το κράτος οφείλει να προσφέρει νοσοκομειακή κάλυψη σε κάθε ασθενή. Πρόσθεσε επίσης ότι ο κορονοϊός έχει θέσει ορισμένα ηθικά διλήμματα που η Σιγκαπούρη προσπαθεί να αντιμετωπίσει με σκληρό τρόπο, καθώς «έχουμε για πρώτη φορά ανθρώπους που οι ίδιοι επιλέγουν να ασθενήσουν, δεν τους ασθενεί ο ιός μόνος του, είναι σα να το επιδιώκουν».