Καβάλα: Κανονικά ο Καθαγιασμός των Υδάτων στο κεντρικό λιμάνι της πόλης

Αναλυτικά το εορταστικό λατρευτικό πρόγραμμα της Εορτής την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022-Θα τηρηθούν τα προληπτικά μέτρα υγιεινής για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού Covid-19

Όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, ενόψει της Εορτής των Θεοφανείων, έχει προγραμματισθεί και θα πραγματοποιηθεί φέτος η επίσημη υπαίθρια τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων, όπως κατά παράδοση συμβαίνει στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας.

Το εορταστικό λατρευτικό πρόγραμμα της Εορτής, με επίκεντρο τον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καβάλας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Στεφάνου και με την παρουσία των Αρχών και των φορέων της πόλης, έχει ως ακολούθως:

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022-Τα Άγια Θεοφάνεια

  • 07:00 Όρθος, η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός στον ιερό ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας και ακολούθως,
  • 10:45 Έξοδος εκ του ιερού Ναού και εκκίνηση της πομπής δια των οδών Ύδρας, Δοϊράνης μέχρι το παραλιακό μέτωπο επί της οδού Ερυθρού Σταυρού (όπισθεν πρώην Εμπορικής Τραπέζης)
  • 11:00 Η τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων

Για την διασφάλιση των όρων και των προϋποθέσεων της τελετής ήδη έχει υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός των εμπλεκομένων Υπηρεσιών του Δήμου, του Λιμεναρχείου και της Αστυνομικής Διευθύνσεως Καβάλας, τηρουμένων πάντοτε των επί της τελέσεως θρησκευτικών τελετών σε υπαίθριους χώρους θεσπισθέντων προληπτικών μέτρων υγιεινής για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού Covid-19, όπως αυτά προσδιορίζονται για το χρονικό διάστημα έως και 17-1-2022 από την υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 81588/29-12-2021 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. Β΄ 6290/2021).