Το λευκό πέρασμα της κακοκαιρίας από τα ορεινά της Καβάλας [βίντεο, φωτογραφίες]

Στα λευκά Βουνοχώρι, Λεκάνη και Νικήσιανη-Δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα-Ισχυρός παγετός τις επόμενες ώρες

Στα «λευκά» ντύθηκαν τα ορεινά του Δήμου Καβάλας και της Θάσου το πρωί της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου 2022, μετά το σύντομο πέρασμα της κακοκαιρίας.

Νικήσιανη. Φωτογραφία: Νεκτάριος Τομπούδης

Χιονοπτώσεις με αξιόλογη χιονόστρωση επηρέασαν το Βουνοχώρι, τη Λεκάνη και τη Νικήσιανη, ενώ δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με την Αντιπεριφέρεια και τον Δήμο Καβάλας να ρίχνουν αλάτι και να καθαρίζουν τους δρόμους από νωρίς το πρωί.

Βουνοχώρι. Φωτογραφία: Χρήστος Θεοφιλίδης

Όσον αφορά τον καιρό τις επόμενες μέρες θα είναι γενικά αίθριος. Όμως την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις ελάχιστες τιμές κυρίως στα ηπειρωτικά και ιδίως στο εσωτερικό των κάμπων και των οροπεδίων. Ενδεικτικά στην Λεκάνη σε συνδυασμό με το χιονοσκεπές έδαφος η θερμοκρασία ίσως πλησιάσει τους -10 βαθμούς Κελσίου. Άνοδος της θερμοκρασίας θα υπάρξει ως προς τις μέγιστες τιμές στο σύνολο του Νομού.

*Βίντεο από τη Λεκάνη: Αλέξανδρος Ανδρεάδης

Την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 η άνοδος της θερμοκρασίες θα συνεχιστεί κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως ο παγετός θα επιμείνει στα ηπειρωτικά ιδίως στις περιοχές οι οποίες προαναφέρθηκαν.

Νικήσιανη. Φωτογραφία: Νεκτάριος Τομπούδης

Φωτογραφίες από το χιονισμένο Βουνοχώρι από τον Χρήστο Κόλλια