Καβάλα: Επιμένει ο χειμώνας [πρόγνωση]. Χιονόπτωση στην Ηρακλίτσα [βίντεο]

Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες-Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ομάδα του Meteokav

Παραμένει το χειμερινό μοτίβο του καιρού στον Νομό Καβάλας. Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής 11 Μαρτίου 2022 εκδηλώνονται τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις στο νοτιοδυτικό κομμάτι του Νομού, όπως στη Νέα Ηρακλίτσα και στη Νέα Πέραμο [βλ. παρακάτω live video] με το μοτίβο αυτό να συνεχίζεται και τις επόμενες ώρες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, κατά τις νυχτερινές ώρες ως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 12 Μαρτίου 2022 υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών κατά βάση χιονοπτώσεων στα νοτιοδυτικά τμήματα του Νομού (πολύ υψηλές πιθανότητες κοντά στον Στρυμωνικό και σε περιοχές κοντά στο Παγγαίο), ενώ στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού υπάρχουν πολύ μικρές πιθανότητες για φαινόμενα. Ουσιαστικά όσο βορειότερα και ανατολικότερα εντός του Νομού τόσο μικρότερες πιθανότητες.

Εν συνεχεία προς τις μεσημβρινές υπάρχουν ελαφρώς περισσότερες πιθανότητες για τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις οι οποίες θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και ανατολικότερα τμήματα του Νομού μας. Όμως, ήδη από τις πρώτες απογευματινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση και ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί, κάτι που θα οδηγήσει σε ξαστεριά και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί της Κυριακής 13 Μαρτίου 2022.

Συνοψίζοντας, οι όποιες χιονοπτώσεις θα είναι κατά κανόνα ασθενείς, πρόσκαιρες και τοπικές. Ωστόσο, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών υπάρχει μικρή πιθανότητα σε περιοχές γύρω από τον Στρυμωνικό να υπάρξει τοπικά περιορισμένη χιονόστρωση, ενώ η πιθανότητα για κάτι τέτοιο σε άλλες περιοχές του Νομού είναι πολύ μικρή.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.

Δείτε [εδώ] live video από τη χιονόπτωση στη Νέα Ηρακλίτσα