Ντροπή! Για να κάψουν τις καλαμιές στα χωράφια τους, έκαψαν επιχειρήσεις, σπίτια και το ρεύμα στη… μισή Θάσο! [βίντεο-φωτογραφίες]

Για 5η συνεχόμενη μέρα «φλέγεται» ο Νέστος! - Ανεξέλεγκτη η φωτιά απειλεί ζωές και περιουσίες! - Εικόνες ντροπής εν έτει 2022 στην Καβάλα...

Μόνον αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες της μεγάλης πυρκαγιάς που, για 5η συνεχόμενη μέρα, μαίνεται στον κάμπο του Νέστου, κατόπιν «ενεργειών» ανεγκέφαλων αγροτών που, παρά τις παραινέσεις, παρά τις προειδοποιήσεις, παρά της απειλές για πρόστιμα και κυρώσεις, συνεχίζουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή να βάζουν φωτιά στις καλλιέργειές τους για να κάψουν τις καλαμιές.

Μόνον που η φύση δεν είναι πάντα με το «μέρος» μας. Η δύναμη των ανέμων, έθεσε από το μεσημέρι της Τρίτης 22 Μαρτίου 2022 τις εστίες φωτιάς «εκτός ελέγχου», κατακαίγοντας περιουσίες, ιδιωτικές και δημόσιες και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές!

Οι φλόγες έκαψαν αποθήκες, οικίσκους με υλικά, αλλά και πολλές κολόνες της ΔΕΗ, αφήνοντας χωρίς ρεύμα τη… μισή Θάσο!

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το βράδυ της Τρίτης 22 Μαρτίου 2022, ενεργές εστίες απειλούν ακόμα την περιοχή, με τους ανέμους να πνέουν ακόμα και με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν υπό αντίξοες συνθήκες.

Χρόνια τώρα, κάθε τέτοια περίοδο, οι ίδιοι ανεγκέφαλοι, παρά τις συσκέψεις, παρά τις απειλές για κυρώσεις και πρόστιμα [που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν], συνεχίζουν την ίδια τακτική, για να εξυπηρετήσουν τη δική τους ευκολία.

Οι εικόνες [βίντεο και φωτογραφίες] «μιλούν» από μόνες τους: